ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Υπουργικό η 74η τριμηνιαία Έκθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας

Στο Υπουργικό η 74η τριμηνιαία Έκθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας

Η Επίτροπος Νομοθεσίας απέστειλε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο την εβδομηκοστή τέταρτη (74η) τριμηνιαία Έκθεσή της, που συνιστά ενοποιημένη λεπτομερή κατάσταση των επισημάνσεων της Επιτρόπου για τις υποχρεώσεις, γενικές αρμοδιότητες και ενέργειες που απορρέουν από νομοθετήματα και κυρωτικούς νόμους διεθνών συμφωνιών και αφορούν διάφορα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2024 έως 31 Μαρτίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο της Επιτρόπου, στην Έκθεση παρουσιάζεται, επιπρόσθετα, κατάσταση του συνόλου των εκκρεμοτήτων των πιο πάνω οργάνων, από την έναρξη της υπό αναφορά αρμοδιότητας της Επιτρόπου Νομοθεσίας, δηλαδή από την 01 Σεπτεμβρίου, 2005.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι η έκθεση, μέσω των επισημάνσεων, σκοπό έχει «τη συμβουλευτική υποβοήθηση της εκτελεστικής εξουσίας στο να εντοπιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για υλοποίηση των υποχρεώσεων που προβλέπει ένα νομοθέτημα ή ένας κυρωτικός νόμος».    

Αναφέρεται ότι η Έκθεση θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας, στον πυλώνα «Νομοθεσία/Επισημάνσεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top