ΔΙΕΘΝΗ

Κυνηγός εκλείψεων ετών 105, θα δει την 13η από το σπίτι του

Κυνηγός εκλείψεων ετών 105, θα δει την 13η από το σπίτι του

Την ώρα που άλλοι αναρωτιούνται αν θα προλάβουν να δουν έστω και μια φορά στη ζωή τους μια έκλειψη Ηλίου, ο ΛαΒέρν Μπίσερ από το Τέξας, στα 105 του ετοιμάζεται σήμερα να δει την 13η έκλειψη.

Ας αισιοδοξούμε πάντως. Ο Μπίσερ ξεκίνησε σχετικά αργά καθώς είδε την πρώτη του έκλειψη το 1963 όταν ήταν 44 ετών, μαζί με τη σύζυγό του Μάριον.

Ο Μπίσερ νομίζει ότι αν δεις μια έκλειψη θες να δεις όσο περισσότερες μπορείς, γράφει η Daily Mail.


Το θέαμα τους εντυπωσίασε και το ζευγάρι έγιναν κυνηγοί εκλείψεων. Άρχισαν τότε να οργανώνουν τις διακοπές τους ώστε να επισκέπτονται σημεία του κόσμου όπου θα γινόταν κάποια έκλειψη.

Κατάφεραν να δουν μαζί 12 εκλείψεις Ηλίου μέχρι τον θάνατο της γυναίκας του πέρυσι. Η σύντροφός του στο κυνήγι του Ήλιου δεν πρόλαβε να δει την καλύτερη, όπως λέει ο Μπίσερ, για την έκλειψη που θα δει από το σπίτι του στο βόρειο Τέξας.

«Μου λείπει πολύ», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WFAA για τη σύντροφό του με την οποία ήταν μαζί για σχεδόν οκτώ δεκαετίες.

Μηχανικός στο επάγγελμα και ερασιτέχνης αστρονόμος ο Μπίσερ είχε κατασκευάσει και τηλεσκόπια.

Έχει μάλιστα να μοιραστεί ένα απλό κόλπο για να δούμε με ασφάλεια μια έκλειψη.

Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα σε ένα χάρτινο πιάτο και το κρατάμε πάνω από ένα άλλο πιάτο. Αυτό που θα δούμε δεν είναι απλώς φως που μπαίνει από την μικρή τρύπα, αλλά μια μικρή εικόνα του Ήλιου.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top