ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρέχει» ο Κ. Ιωάννου για επαναξιολόγηση καθεστώτος των Σύρων προσφύγων - Επαφές σε Δανία, Τσεχία και Ελλάδα

«Τρέχει» ο Κ. Ιωάννου για επαναξιολόγηση καθεστώτος των Σύρων προσφύγων - Επαφές σε Δανία, Τσεχία και Ελλάδα

Η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της Συρίας και αποχαρακτηρισμό συγκεκριμένων περιοχών στη χώρα, στη βάση των σημερινών πραγματικοτήτων, θα βρεθεί στο επίκεντρο των διμερών επαφών που θα έχει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου σε Δανία, Τσεχία και Ελλάδα στις 10, 11 και 12 Απριλίου, αντίστοιχα.

Στις συναντήσεις, αναμένεται, ανάμεσα σε άλλα, να εξεταστούν πρακτικοί τρόποι ώστε να αρχίσει η επί της ουσίας εξέταση των αιτήσεων ασύλου Σύρων υπηκόων, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή τα πρόσωπα συριακής καταγωγής, προερχόμενα από μη ασφαλή χώρα, λαμβάνουν σχεδόν αυτόματα καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας σε οποιαδήποτε χώρα.

Ο κ. Ιωάννου θα μεταφέρει τη θέση ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να καθοριστούν αυστηρά κριτηρίων, που θα επιτρέπουν στα κράτη να απορρίπτουν τις αιτήσεις ασύλου Σύρων που πληρούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου αναχωρεί την Τετάρτη για την Δανία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της χώρας κ. Kaare Dybvad Bek, καθώς και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και του Συμβουλίου Εφέσεων για τους Πρόσφυγες.

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στην Τσεχία, όπου θα συναντηθεί με τον Τσέχο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών κ. Vít Rakušan.

Τέλος, την Παρασκευή, 12 Απριλίου, ο κ. Ιωάννου θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top