ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας για κάμερες στα σχολεία: Πότε και που θα αρχίσουν να λειτουργούν - Οι τρόποι για πάταξη της βίας και της παραβατικότητας

Υπ. Παιδείας για κάμερες στα σχολεία: Πότε και που θα αρχίσουν να λειτουργούν -  Οι τρόποι για πάταξη της βίας και της παραβατικότητας

Στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα μίλησε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου για την πιλοτική τοποθέτηση καμερών στα σχολεία.

Η Υπουργός ανέφερε ότι, ξεκινά άμεσα η τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, ώστε να υπάρχουν, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, κάμερες σε 10 σχολεία τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η  Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς και σχολεία υψηλού κινδύνου στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, υπάρχει κατάλογος στον οποίο υπάρχουν 50 σχολεία υψηλού κινδύνου εκ των οποίων μόνο τα 10 έχουν εγκριθεί.

Όπως σημείωσε, το μέτρο αυτό δεν εξυπηρετεί τον ευρύτερο στόχο για την μηδενική ανοχή στη βία και την παραβατικότητα, ωστόσο είναι σημαντικό σε συνάρτηση με την αυξημένη φρούρηση σε αρκετά σχολεία.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η πρόθεση είναι οι κάμερες να λειτουργούν σε 24ωρη βάση μετά το τέλος της λειτουργίας των σχολείων.

Σε περίπτωση που γίνει οτιδήποτε τότε θα ενημερώνονται τόσο το σχολείο όσο και η σχολική εφορεία καθώς και οι φρουροί ασφαλείας.

Στο πιλοτικό στάδιο, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, «θα διαφανεί σε ποιες περιπτώσεις που πάμε καλά και που όχι για να μπορούμε να το βελτιώσουμε και όταν διευρύνουμε το μέτρο να είναι σε πολύ καλύτερη βάση».

Ερωτηθείσα αν υπήρξε καθορισμός για τον διαχειριστή των καμερών, σημείωσε ότι θα καθοριστούν άτομα από την εταιρεία, το σχολείο και την σχολική εφορεία.

Όπως δήλωσε καταληκτικά, το μέτρο αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα διότι έχει φανεί και από άλλες χώρες ότι πολύ εύκολα απενεργοποιείται μια κάμερα από εγκληματικά στοιχεία και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνοδευθεί με πολλά άλλα μέτρα.

Δείτε όσα ανέφερε: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top