Άφιξη μεταναστών: Οδηγήθηκε στο λιμάνι Λάρνακας η δεύτερη βάρκα με τους 73 επιβαίνοντες - Συνελήφθη ανήλικος

Άφιξη μεταναστών: Οδηγήθηκε στο λιμάνι Λάρνακας η δεύτερη βάρκα με τους 73 επιβαίνοντες - Συνελήφθη ανήλικος

Στο λιμάνι της Λάρνακας οδηγήθηκε χθες βράδυ και δεύτερη βάρκα που εντοπίστηκε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο η οποία μετέφερε 73 ανθρώπους, όλοι από τη Συρία.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το σκάφος εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Δημοκρατίας ανοικτά του Κάβο Γκρέκο και προσεγγίστηκε από πλοιάριο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας νωρίς χθες το βράδυ.

Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 73 άτομα από τη Συρία και οδηγήθηκε στο λιμάνι Λάρνακας.

Με την άφιξη του στο λιμάνι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας προέβησαν στην καταγραφή των στοιχείων των 73 επιβαινόντων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμυθιά.

Σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη ένας ανήλικος ως ο φερόμενος πλοηγός της βάρκας.

Αργά χθες το βράδυ συνελήφθη άνδρας ηλικίας 44 ετών ως ο πλοηγός της βάρκας η οποία μετέφερε 37 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο και μεταφέρθηκαν από σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στο λιμάνι Λάρνακας γύρω στις επτά το βράδυ.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη

Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE