Μισέλ: Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν για να στείλει σαφές μήνυμα

Μισέλ: Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν για να στείλει σαφές μήνυμα

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και αποφάσισαν την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Οι κυρώσεις κατά του Ιράν είναι σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε» σημείωσε προσθέτοντας ότι σκοπός είναι η προστασία των αμάχων, ενώ παράλληλα οι 27 ζητούν απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Ταυτόχρονα, ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της «άμεσης κατάπαυσης του πυρός» και της διανομής περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους στη Γάζα.

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να απομονωθεί το Ιράν.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις πως το Ισραήλ θα ανταποδώσει σύντομα την επίθεση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της G7 και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που παροτρύνουν όλα τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Αυτό είναι το σαφές μήνυμα. Αυτή είναι πραγματικά η κοινή μας θέση», επέμεινε.

Για την Τουρκία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι η ΕΕ θέλει να αναπτύξει σταθερή σχέση και να εργαστεί με βάση σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση. Θύμισε το ζήτημα της Κύπρου, που παραμένει πάντα εξαιρετικά σημαντικό, όπως είπε.

Επιπλέον, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και τα κράτη μέλη, ιδίως όσα έχουν περισσότερες δυνατότητες, αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η χορήγηση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE