ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Στεφάνου: Ζήτησε δύο άμεσα μέτρα σε επίπεδο ΕΕ για τη μετανάστευση

Στέφανος Στεφάνου: Ζήτησε δύο άμεσα μέτρα σε επίπεδο ΕΕ για τη μετανάστευση

Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ, εισηγείται το ΑΚΕΛ, ανέφερε ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής υπό το κεφάλαιο Δ΄ για το μεταναστευτικό. Όπως είπε θα πρέπει η Κύπρος να ζητήσει από την ΕΕ να εφαρμοστεί ό,τι εφάρμοσε στην περίπτωση των προσφύγων της Ουκρανίας και να απαιτήσει την εξαίρεση της Κύπρου, ως μικρού νησιωτικού κράτους, από την πρόνοια του νέου συμφώνου μετανάστευσης για εγκλωβισμό των μεταναστών στην πρώτη χώρα υποδοχής.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού γύρω από το θέμα, ενώ θα πρέπει να επιτραπεί σε μετανάστες να εργάζονται εκεί που υπάρχουν ανάγκες μέσα από ένα ρυθμισμένο πλαίσιο. Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί προς την ενίσχυση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και να προχωρήσει στον διορισμό Υφυπουργού Μετανάστευσης, παρόλο που όπως είπε, αυτό δεν θα επιλύσει το πρόβλημα.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα πρέπει να προβληματίσει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τα συγκυβερνώντα κόμματα το ότι το ΕΛΑΜ διεκδικεί την πατρότητα των μέτρων της για το μεταναστευτικό. Παρόλα αυτά είπε ότι η Κυβέρνηση έκανε ενέργειες για μείωση του μεταναστευτικού όπως η στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου, ωστόσο είπε ότι η μείωση έχει να κάνει περισσότερο με την απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει το πρόγραμμα που έφερνε μετανάστες από την Αφρική. Επέκρινε επίσης την Κυβέρνηση ότι προχώρησε σε μέτρα χωρίς να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και είπε ότι αυτά θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ δε ήταν ποτέ υπέρ της «ελεύθερης Κέρκυρας» στο μεταναστευτικό και αυτό που λένε κάποιοι αποτελεί ένα αισχρό ψέμα. Πρόσθεσε ότι αυτό το ψέμα το είπε και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στο κρατικό κανάλι και εξέφρασε την ελπίδα να το είπε από άγνοια.

Επέκρινε την προηγούμενη Κυβέρνηση ότι δεν έφτιαξε τις απαραίτητες δομές για το μεταναστευτικό παρά τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έλαβε και άφησε υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Τάχθηκε επίσης εναντίον του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για τη μετανάστευση για το οποίο πανηγύριζε, όπως είπε η Κυβέρνηση, αφού εγκλωβίζει μετανάστες και πρόσφυγες στην πρώτη χώρα άφιξης που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Κύπρος. Επέκρινε ακόμα την ΕΕ για μη επίδειξη αλληλεγγύης στην Κύπρο για το μεταναστευτικό όπως έγινε για την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top