LIKE ONLINE

Σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να προσέχεις μην πέσεις θύμα πορτοφολάδων

Σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να προσέχεις μην πέσεις θύμα πορτοφολάδων

Ένας επαγγελματίας… πορτοφολάς μοιράζεται τα «μυστικά του επαγγέλματος», αποκαλύπτοντας ποιοι είναι οι τύποι τουριστών που στοχεύουν πιο συχνά οι κλέφτες, και σε ποιες περιπτώσεις μένουν πιο εκτεθειμένοι.

Αν είστε επιρρεπείς σε τέτοιους επιτήδειους, καλό θα ήταν να αποφύγετε έναν δημοφιλή προορισμό που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Lee Thompson, υπάρχουν κρυφές τακτικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Όπως αναφέρει το μέσο, μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Quotezone αποκάλυψε ότι η Ιταλία έχει τον υψηλότερο αριθμό αναφορών για πορτοφολάδες σε διαδικτυακές κριτικές, με 463 αναφορές για κάθε ένα εκατομμύριο καταχωρήσεις.

Τα πιο επικίνδυνα hotspots αποτελούν φυσικά δημοφιλή μνημεία, όπως το Κολοσσαίο, η Φοντάνα ντι Τρέβι και το Πάνθεον στη Ρώμη. Η Γαλλία ήταν δεύτερη με 283 αναφορές και η Ολλανδία ήταν τρίτη με 143 αναφορές ανά εκατομμύριο.

Η πιο συχνή «λεία»

Όπως είπε ο Thomson στο μέσο, οι ληστές αυτοί προτιμούν συνήθως τουρίστες που προβάλλουν έναν «αέρα» πλούτου. Καλό λοιπό είναι, ειδικά όταν κυκλοφορείτε στις πιο δημοφιλείς περιοχές, να μην φοράτε πάνω σας τα τιμαλφή σας και να ντύνεστε απλά.

Ακόμα, πιο πιθανό είναι να γίνετε στόχος πορτοφολάδων αν κυκλοφορείτε σε μεγάλα πλήθη, καθώς τα προτιμούν για να μπορούν να κρύβονται και να «χάνονται» μέσα στην πολυκοσμία.

Τέλος, στη μέθοδό τους πάγια τακτική είναι να προσπαθήσουν να αποσπάσουν την προσοχή σας, έτσι ώστε να μην είστε επικεντρωμένοι στην τσάντα ή τις τσέπες σας. Για αυτό τον σκοπό πολλές φορές δρουν σε ομάδες, με έναν συνεργό να «σκοντάφτει» πάνω σας και να σας ζητά συγγνώμη, με τον άλλο να βάζει «χέρι» στα υπάρχοντά σας.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top