ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικρίσεις και φόβοι για την έξαρση της εγκληματικότητας - Τι απαντά ο Κ. Εκπρόσωπος, με αφορμή την απόπειρα φόνου

Επικρίσεις και φόβοι για την έξαρση της εγκληματικότητας - Τι απαντά ο Κ. Εκπρόσωπος, με αφορμή την απόπειρα φόνου

Στις επικρίσεις για την αναποτελεσματικότητα του κράτους να πατάξει την εγκληματικότητα, απάντησε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην εκπομπή του Ρικ «Πρώτη ενημέρωση».

Με αφορμή ακόμα μια απόπειρα φόνου (αυτή τη φορά στη Λακατάμια) μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και την ανησυχία του κόσμου για την ασφάλεια που παρέχει το κράτους στους πολίτες, ο κ.Λετυμπιώτης εξήγησε ότι παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, αυτά ποτέ δεν θα είναι αρκετά για εκμηδενισμό των εγκληματικών ενεργειών.

«Βλέπουμε τις αυξημένες περιπολίες, βλέπουμε τα μέτρα που λαμβάνονται, ποτέ δεν θα είναι αρκετά τα μετρά , πάντοτε θα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και επαναξιολόγησης των όποιων μέτρων . Την ίδια στιγμή αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι οριζόντιο ... και χρονίζει η έξαρση της εγκληματικότητας και των εγκληματικών στοιχείων».

Εν συνεχεία ανέφερε «Για να είμαστε ειλικρινείς .... δεν υπάρχει περίπτωση σε κανένα κράτος του κόσμου ο εκμηδενισμός των εγκληματικών ενεργειών , όταν κάποιοι έχουν το θράσος στο φως της ημέρας να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες».

Τόνισε ότι έγινε αξιολόγηση στην Αστυνομία και απάντησε στην ανησυχία των πολιτών ότι «Η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου. Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα με έξαρση εγκληματικότητα , την ίδια στιγμή όμως λαμβάνονται μέτρα».

Σε ερώτηση αν το κράτος είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα ή αν δεν τολμά να αγγίζει κάποια άτομα λόγω συμφερόντων ο κ.Λετυμπιώτης σχολίασε «Δεν νοείται κανένα κράτος να μην έχει την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει στην ρίζα αυτά τα ζητήματα. Να σας θυμίσω ότι αυτό το κράτος αυτή η κυβέρνηση έχει λάβει πολύ αποφασιστικές αποφάσεις με την κάθοδο ξένων εμπειρογνωμόνων σε ζητήματα που αφορούν μεγάλα συμφέροντα. Με την ίδια αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε και την εγκληματικότητα. Δεν μπορούμε όμως να μην είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι μια εύκολη μάχη. Είναι μια μάχη την οποία δεν θα σταματήσουμε να την δίνουμε και σε καμιά των περιπτώσεων δεν θα χαριστούμε σε κανένα πόσο μάλλον να βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους ή να κάνουμε τα κλειστά μάτια αδιαφορώντας για τέτοια απαράδεχτα περιστατικά όπως και το χθεσινό».

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top