ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκάς Φουρλάς: Νέα τιμητική διάκριση ως «Health Policy Leader» - 1ος μεταξύ των Κυπρίων Ευρωβουλευτών στην επίδραση και χάραξη πολιτικών στην Υγεία

Λουκάς Φουρλάς: Νέα τιμητική διάκριση ως «Health Policy Leader» - 1ος μεταξύ των Κυπρίων Ευρωβουλευτών στην επίδραση και χάραξη πολιτικών στην Υγεία

Πρώτος μεταξύ των Κυπρίων Ευρωβουλευτών και 26ος μεταξύ του συνόλου των 705 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατατάσσεται ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, σχετικά με την μεγαλύτερη επίδραση στη χάραξη πολιτικών για θέματα Υγείας, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον δείκτη Health Policy Leaders (HPL) από το RPP Group, ο κ. Φουρλάς κατατάσσεται σε αυτή την ιδιαίτερα τιμητική θέση, η οποία είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης της συμβολής του στην χάραξη υπεύθυνων πολιτικών που συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση πρωτοβουλιών και νομοθεσιών για την Υγεία.

Την εκδήλωση στο Στρασβούργο διοργάνωσε ο RPP ο οποίος είναι συμβουλευτικός οργανισμός δημοσίων υποθέσεων με έδρα τις Βρυξέλλες και εξειδικεύεται στον Τομέα της Υγειονομικής περίθαλψης.

«Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτή τη διάκριση που μου έχει απονέμει το RPP Group. Υπόσχεσή μου είναι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα θέματα της Υγείας που αφορά το σύνολο των πολιτών, έχοντας πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του», ανέφερε ο κ. Φουρλάς.

Στο σκεπτικό του ο Οργανισμός σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της Ευρώπης αντιμετώπισαν σημαντικές προκλήσεις, που δοκιμάστηκαν κυρίως από την πανδημία COVID-19. Ζητήματα όπως οι ελλείψεις προσωπικού, οι ανεπαρκείς υποδομές και οι ελλείψεις φαρμάκων.

Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, αναφέρει, αντικατοπτρίζουν την αυξημένη εστίαση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στην αντιμετώπιση αυτών των πιεστικών ζητημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ρόλος των υπευθύνων χάραξης πολιτικής είναι πρωταρχικής σημασίας στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών υγείας που βελτιώνουν την υγειονομική περίθαλψη για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό, οι ειδικοί της πολιτικής υγείας του RPP χρησιμοποίησαν τη μέθοδο Delphi για να επισημάνουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις πολιτικές υγείας τα τελευταία χρόνια.

Η ερευνητική διαδικασία διεξήχθη σε τρία στάδια

Το πρώτο βήμα ήταν να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με τους ειδικούς πολιτικής του RPP. Για να γίνει αυτό, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οποία ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να υποδείξουν τους ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα της υγείας, ανά κράτος μέλος, σύμφωνα με την εμπειρία και την πείρα τους.

Από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, το RPP ετοίμασε μια κατάταξη των βουλευτών του ΕΚ με βάση τον αριθμό των αναφορών. Αυτή η κατάταξη βελτιώθηκε μέσω συνεντεύξεων και έρευνας τεκμηρίωσης χρησιμοποιώντας το Policy-Insider.AI για να διασφαλιστεί η ακρίβεια, αντιμετωπίζοντας τυχόν πιθανές αποκλίσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτό έγκλημα στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με κυνηγετικό όπλο

Υπόθεση Metamax: Υπό κράτηση ο 48χρονος ύποπτος - Εξακολουθεί να καταζητείται 63χρονος

Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στην Κύπρο; Οι αλλαγές που έρχονται και οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία

Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Συνεχάρη τον Φειδία για την εκλογή του ο Έλον Μάσκ «Συγχαρητήρια» - Δείτε βίντεο

Ημικρανία με αύρα: Καινοτόμος έρευνα εντοπίζει πρωτεΐνες που οδηγούν σε υποσχόμενες θεραπείεςΥπ. Υγείας: Ζήτησε πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ - διεθνή κοινότητα για Κυπριακό

Υπ. Υγείας: Ζήτησε πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ - διεθνή κοινότητα για Κυπριακό

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε η Κύπρος να πάψει να αποτελεί το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που τελεί υπό καθεστώς κατοχής, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός την Παρασκευή σε ομιλία του σε αντικατοχική εκδήλωση της Πολιτιστικής Κίνησης Ξυλοτύμπου για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top