ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Διανύουμε τις άγιες ημέρες του Πάσχα και πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα και οι καταναλωτές προβαίνουν στις αγορές τους για τα πασχαλινά ψώνια ώστε να ετοιμάσουν το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Όπως είναι γνωστό οι Κύπριοι καταναλωτές ψωνίζουν τα προϊόντα που θέλουν να προμηθευτούν την τελευταία στιγμή γι΄ αυτό και όσο πλησιάζει η Κυριακή γίνεται το αδιαχώρητο στις αγορές.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστα Λειβαδιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι στα κρεοπωλεία γίνεται το αδιαχώρητο και υπάρχει αυξημένη κίνηση για την αγορά του κρέατος.

Όπως σημείωσε «οι τιμές για το αρνίσιο κρέας, το οποίο θα έχει την τιμητική του την Δευτέρα του Πάσχά, κυμαίνονται γύρω στα 13 με 15 ευρώ το κιλό».

Παράλληλα το «Τ» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριο Δρουσιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι «η κίνηση στις αγορές σήμερα είναι αισθητά αυξημένη».

Οι τιμές στα κρέατα, σημείωσε, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Κρέατα τα οποία πωλούνται από ανεξάρτητα κρεοπωλεία και κρέατα τα οποία πωλούνται στις υπεραγορές.

«Το αρνίσιο κρέας που πωλείται στις υπεραγορές προσφέρεται σε προσφορά και η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 10 ευρώ ενώ στα κρεοπωλεία κυμαίνεται γύρω στα 10 ευρώ».

Όπως σημείωσε ο κ. Δρουσιώτης, «η διαφορά στη τιμή του αρνιού στις υπεραγορές και τα κρεοπωλεία, δεν σημαίνει ότι υπάρχει αισχροκέρδεια αλλά επειδή στις υπεραγορές πωλούνται αρκετά άλλα προϊόντα κι έτσι το αρνί πωλείται σε τιμή κόστους».

Επιπρόσθετα, ερωτηθείς για τις τιμές στο πασχαλινό τραπέζι, ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι «θα είναι 7,5% πιο ακριβό για όλα τα είδη σε σχέση με πέρυσι».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κάποιες κατηγορίες προϊόντων στο πασχαλινό τραπέζι παρουσίασαν αύξηση όπως τα φρέσκα κρέατα, τα αρτοποιήματα και το ελαιόλαδο. Μείωση στη τιμή παρουσίασαν το αλεύρι, τα αυγά, το τυρί των φλαούνων και τα κάρβουνα.

Επίσης όπως δήλωσε ο κ. Δρουσιώτης, «αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι καταναλωτές φαίνεται να είναι πιο διστακτικοί στις αγορές τους κι αυτό φανερώνεται στα πρόσωπα των καταναλωτών τα οποία τέτοιες ημέρες τα προηγούμενα χρόνια έδιναν διαφορετική εντύπωση».

Αυτό οφείλεται, όπως σημείωσε καταληκτικά, «στη δυσκολία για αγορά των προϊόντων που θα ήθελαν να αγοράσουν λόγω περιορισμένου εισοδήματος».

«Η κίνηση έχει ξεκινήσει από χθες, Μεγάλη Πέμπτη, και αναμένεται σήμερα να αυξηθεί και όσο πλησιάζουμε στη Κυριακή του Πάσχα θα αυξάνεται μέρα με την μέρα», κατέληξε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top