LIKE ONLINE

Τα 3 πράγματα που θα κάνει ένας χειριστικός άνθρωπος, αν τον προκαλέσεις

Τα 3 πράγματα που θα κάνει ένας χειριστικός άνθρωπος, αν τον προκαλέσεις

Δες τα και προετοιμάσου ψυχολογικά

Σίγουρα έχεις συναντήσει χειριστικούς ανθρώπους, σίγουρα μπορείς να τους αναγνωρίζεις από ένα σημείο κι έπειτα. Τι γίνεται, όμως, όταν τους μιλάς ξεκάθαρα και τους εξηγείς ότι η συμπεριφορά τους πρώτον, δεν είναι σωστή, και δεύτερον, δεν πιάνει σε εσένα;

Το να αντιμετωπίσεις face to face ένα χειριστικό άτομο, είναι περίεργο. Θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι τα φαντάζεσαι όλα. Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις τις πιθανότερες αντιδράσεις του.

Θα θυματοποιηθεί

Ένας χειριστικός άνθρωπος θα παριστάνει το θύμα, και θα το κάνει καλά. Δεν θα αναλάβει την ευθύνη του, ούτε θα παραδεχτεί το λάθος του. Εσύ έκρινες άδικα, εσύ φταις και τους κατηγορείς χωρίς λόγο. Όταν συμβεί αυτό, προσπάθησε να θυμηθείς γιατί μίλησες εξ αρχής και ότι δεν είναι κακό να λες στους άλλους ότι έχουν άδικο. Όχι απλώς είναι σωστό, αλλά και απαραίτητο.

Θα αλλάξει τα λόγια σου

Θα παρερμηνεύσουν αυτά που θα τους πεις, όσο ξεκάθαρα κι αν το κάνεις. Θα φανεί ότι υπερβάλλεις, ότι τους επιτίθεσαι, ότι εσύ είσαι ο χειριστικός. Τι πιο σύνηθες να συμβεί; Κι αυτό gaslighting είναι.

Θα προσπαθήσει να σε απομονώσει

Θα μιλήσει σε όλους άσχημα για σένα και θα παραποιήσει τις καταστάσεις, για να φανεί πως εκείνος έχει το δίκιο κι εσύ το άδικο. Θα αναζητήσει επιβεβαίωση από ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, σε σημείο που θα αρχίσεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου. Μην το κάνεις. Θυμήσου ποιος είσαι και ότι έχεις τα στοιχεία για να λύσεις κάθε παρεξήγηση.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top