Βραζιλία: Τους 147 έφθασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ

Βραζιλία: Τους 147 έφθασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, στη νότια Βραζιλία, αυξήθηκε σε 147, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, ενώ συνεχίζει να αγνοείται η τύχη 127 άλλων.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα υπερχείλιση ποταμών, ενώ οι πλημμύρες απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν προβλήματα στις μεταφορές, με συνέπεια να σημειωθούν ελλείψεις βασικών αγαθών σε ορισμένες περιοχές.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.