ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Κυνηγώντας τους... κυνηγούς της παρανομίας  

Κυνηγώντας τους... κυνηγούς της παρανομίας   

Το ότι ανεβαίνει διαρκώς η ακροδεξιά δεν είναι αποκλειστικό κυπριακό φαινόμενο αλλά πανευρωπαϊκό. Το ότι όμως θα φτάναμε στο σημείο να συζητάμε στη Βουλή το κυνήγι αυτών που κυνηγούν την παρανομία μετά από προτροπή της ακροδεξιάς αυτό είναι αναμφίβολα μια κυπριακής έμπνευσης παγκόσμια πατέντα.

Το 2022 τρεις ΕΛΑΜίτες βουλευτές (Χρίστος Χρίστου, Λίνος Παπαγιάννη και Σωτήρης Ιωάννου) κατέθεσαν πρόταση νόμου που φιλοδοξεί να βάλει τέλος όχι στη λαθροθηρία αλλά στον... ακτιβισμό κατά της λαθροθηρίας. Βασικά θα κυνηγάει αυτούς που κυνηγούν τους παράνομους κυνηγούς because fuck you that’s why!  Συγκεκριμένα η καθαρά ΕΛΑΜίτικη πρόταση νόμου επιβάλλει τη δίωξη κάθε «προσώπου το οποίο, χωρίς νόμιμη αιτία παρενοχλεί ή παρεμποδίζει ή παρακολουθεί και καταγράφει, μαγνητοφωνεί ή βιντεοσκοπεί κυνηγό κατά την νόμιμη άσκηση της κυνηγετικής του δραστηριότητας» προβλέποντας μάλιστα και πρόστιμα πέντε χιλιάδων ευρώ!

Και το καλύτερο; Η εξωφρενική και εγκεφαλικά νεκρή αυτή πρόταση νόμου θα συζητηθεί στα σοβαρά την Τετάρτη στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής γιατί προφανώς α) είναι υποχρεωμένοι να συζητούν κάθε μαλακία που υποβάλλεται και β) ποιος θα τολμήσει να αρνηθεί οτιδήποτε στη μεγαλύτερη ομάδα ψηφοφόρων του νησιού;

Οι ακτιβιστές αποτελούν διαχρονικά ένα κακό σπυρί στον κώλο των λαθροκυνηγών καταστρέφοντας τα ξόβεργα για τα αμπελοπούλια  και τις μηχανές αναπαραγωγής ήχων πουλιών, εμποδίζοντας το κυνήγι στις απαγορευμένες περιοχές και καταγγέλλοντας σωρηδόν τους παράνομους. Αποτελούν πολύτιμους συμμάχους όχι μόνο της Υπηρεσίας Θήρας αλλά και της πανίδας του νησιού, ειδικότερα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση από το αλόγιστο και παράνομο κυνήγι. Σημειώστε πως η λαθροθηρία αποτελεί μία επικερδή βιομηχανία με έσοδα που υπολογίστηκαν πέρσι στα 11 εκατ. ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν την πρεμούρα κάποιων να βγάλουν τους ακτιβιστές από τη μέση. Και ποια ώτα πιο ευήκοα από αυτά της ακροδεξιάς που φημίζεται άλλωστε για την απέχθειά της σε οτιδήποτε οικολογικό (άσε που οι περισσότεροι είναι αρνητές της κλιματικής αλλαγής ή αρνητές... γενικά) ενώ ταυτόχρονα δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία σε οτιδήποτε έχει να κάνει με όπλα, εξουσία και τοξική ματσίλα. Επίσης αυτά είναι και τα θέματα που τους περνούν: αμπελοπούλια, ποδόσφαιρο, στοίχημα, εκκλησία και -το αγαπημένο τους- μεταναστευτικό. Και σε όλα φυσικά πάντα με την πλευρά της εξουσίας, του κατεστημένου και του επίσημου αφηγήματος.

Γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη το γεγονός ότι οι μοναδικοί που έσπευσαν να χαϊδέψουν το παραφουσκωμένο εγώ των κυνηγών και να καταθέσουν επίσημα μια πρόταση νόμου που τιμωρεί τον ακτιβισμό, ενθαρρύνει την παρανομία και ξεφτιλίζει το (όποιο) κράτος δικαίου. Γιατί είναι μεγάλη ξεφτίλα το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές θα σπαταλήσουν κόπο, χρόνο και φαιά ουσία (εντάξει την τελευταία όχι όλοι) για να συζητήσουν μια πρόταση που έπρεπε να είχε απορριφθεί εξαρχής ως γραμμένη από τους ίδιους του λαθροθήρες.

Πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι τι ακολουθεί; Πρόταση για ποινική δίωξη των γυναικείων οργανώσεων και καταφυγίων επειδή παρεμβαίνουν στο θεάρεστο έργων των κακοποιητών συζύγων και βιαστών; Ελπίζω να μην τους έδωσα καμιά ιδέα για την επόμενη μεγαλοφυή πρόταση που θα καταθέσουν τα “καλά παιδιά με τα μαύρα και τις κρυστάλλινες θέσεις”.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top