ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ για μεταναστευτικό: Η Κυβέρνηση σε επαφή με αρχές Λιβάνου

ΚΕ για μεταναστευτικό: Η Κυβέρνηση σε επαφή με αρχές Λιβάνου

Η Κυβέρνηση είναι σε επαφή με τις αρχές του Λιβάνου, δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ερωτηθείς σχετικά με την παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στις λιβανικές αρχές να «ανοίξουν τη θάλασσα» σε οποιονδήποτε θέλει να φύγει «για την Ευρώπη, για την Κύπρο».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο κατά τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ιταλό Βουλευτή Πιέρο Φασίνο, αν αυτή η δήλωση θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Λιβάνου, και της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Λίβανο, ο κ. Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι, είναι ένα μήνυμα, «το οποίο σίγουρα, οφείλει να μας απασχολήσει και είναι ένα ζήτημα το οποίο έχουμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας».

Είναι γι΄ αυτό τον λόγο άλλωστε, πρόσθεσε, «που από την πρώτη στιγμή, ως Κυπριακή Δημοκρατία, αυτό που θέσαμε είναι ότι το ζήτημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που βλέπαμε στη χώρα μας είναι κατεξοχήν ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα» γιατί αυτό το οποίο έχει λεχθεί στο κάλεσμα αυτό είναι ότι η Κύπρος είναι το πλησιέστερο Κράτος-Μέλος της ΕΕ, «που αυτό είναι η πραγματικότητα».

«Εμείς, γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έγκαιρα είχε αναλάβει την πρωτοβουλία, και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε μεταβεί πριν από λίγες εβδομάδες στον Λίβανο, για να παρουσιαστεί αυτό το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης όπου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την ενίσχυση για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Κύπρο», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και θεωρούμε ότι μέσα από αυτές τις επαφές θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε», είπε.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, παρότρυνε τη Δευτέρα τις λιβανικές αρχές να «ανοίξουν τη θάλασσα» σε πλεούμενα με πρόσφυγες, για να πιέσουν την Ευρώπη, που κατηγορείται από μερίδα του πολιτικού κόσμου του Λιβάνου πως επιδιώκει όπως Σύροι που έχουν καταφύγει στη χώρα, παραμείνουν εκεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top