ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται

Απειλητικό μήνυμα για ύπαρξη βόμβας στάλθηκε σήμερα σε πολλά σχολεία παγκυπρίως, με την Αστυνομία να εξετάζει τις πληροφορίες.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε πως το ηλεκτρονικό μήνυμα έχει σταλεί σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό δημόσιων σχολείων μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης.

Συγκρεκριμένα όπως σημείωσε έγιναν έρευνες από μέλη της Αστυνομία στα σχολεία και με την ολοκλήρωσή τους δίδονται οδηγίες για συνέχιση των μαθημάτων.

Παράλληλα το πρωί στο Αρχηγείο έγινε σύσκεψη υπό τον Αρχηγό αστυνομίας για το θέμα μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας καθώς τους Διευθυντές όλων των βαθμίδων όπου έγινε αξιολόγηση και συντονισμών των ενεργειών.

Από την πρώτη στιγμή, συνέχισε, «έχουν δοθεί οδηγίες στα σχολεία για να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο».

Τα μηνύματα στάλθηκαν μαζικά από ένα αποστολέα από διεύθυνση του εξωτερικού.
«Η Αστυνομία τονίζει ότι το όλο περιστατικό αξιολογείται ως χαμηλού επιπέδου», κατέληξε ο κ. Ανδρέου.

Παράλληλα στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι αναφέρθηκε στο περιστατικό και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, η οποία δήλωσε πως «στα σχολείο έχει ακολουθηθεί το πρωτόκολλο».

Όπως σημείωσε, «το απειλητικό μήνυμα, το οποίο έχει το ίδιο περιεχόμενο, στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος σε πολλά σχολεία ενώ έγινε επικοινωνία από το Υπουργείο Παιδείας με την Αστυνομία από νωρίς το πρωί».

Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε, «κάποια σχολεία τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί αναμένουν την Αστυνομία να τα επισκεφθεί και παράλληλα θα δοθούν οδηγίες για το τι θα γίνει».

Καταληκτικά ανέφερε ότι, «αν χρειαστεί οι γονείς να πάρουν τα παιδία από κάποιο σχολείο θα ενημερωθούν, δεν μπορούμε να έχουμε μια ενιαία πολιτική για όλα τα σχολεία».

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Η Αστυνομία το πρωί σήμερα Παρασκευή, 17 Μαΐου, έλαβε ενημέρωση ότι, τις πρωινές ώρες σήμερα, οι Διευθύνσεις αριθμού δημόσιων σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης ανά το παγκύπριο, έλαβαν στους υπηρεσιακούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ίδιο περιεχόμενο και απεσταλμένο από τον ίδιο αποστολέα και την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που όπως έχει διαπιστωθεί αποστάληκε από χώρα του εξωτερικού και αφορά περιεχόμενο το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.

Συγκλήθηκε άμεσα σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στην οποία έλαβαν μέρος ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και Διευθυντές και λειτουργοί των δύο Υπηρεσιών.

Από την πρώτη στιγμή, νωρίς το πρωί σήμερα, σε συντονισμό της Αστυνομίας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δόθηκαν οδηγίες προς τις Σχολικές Διευθύνσεις, όπως τεθούν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα ενεργείας που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ παράλληλα η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Interpol και Europol.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top