ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στην οποία αναφέρει ότι η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της Γ’ Περιόδου 2024 που αφορά σε δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν μεταξύ 1ης Αυγούστου και 30 Νοεμβρίου 2024, αναστέλλεται λόγω εξάντλησης του σχετικού κονδυλίου στον Προϋπολογισμό του 2024.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Κλεάνθη Κουτσόφτα, ο οποίος εξήγησε ότι το κονδύλι για το πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες Νέων» δυστυχώς εξαντλήθηκε λόγω αυξημένης ζήτησης από το σύνολο της νεολαίας για το εν λόγω πρόγραμμα.

Παράλληλα ο ΟΝΕΚ, όπως σημείωσε ο κ. Κουτσόφτας, έχει προχωρήσει με αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για συμπληρωματικό προϋπολογισμό για ενίσχυση του άρθρου που αφορά στο εν λόγω προγραμμα.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα Πρωτοβουλίες Νέων γίνονται σε τρεις συγκεκριμένες περιόδους ανά έτος, δυστυχώς όμως για την τρίτη περίοδο έχει εξαντληθεί το κονδύλι και έτσι δεν θα καταστεί δυνατή η εφαρμογή τρίτης περιόδου για τους ενδιαφερόμενους.

Ερωτηθείς αν μπορούσαν να απορριφθούν κάποιες αιτήσεις την πρώτη και δεύτερη περίοδο ώστε να υπάρχει κάποιο διαθέσιμο κονδύλι την τρίτη περίοδο ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και με αυτή την διοικητική απόφαση πιθανόν να απορρίπτονταν αιτήσεις πιο αξιόλογες από αυτές που θα υποβάλλονταν την Γ’ Περίοδο.

Σε ένα ανταγωνιστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι, πάντα γίνονται οι αιτήσεις μέχρι να εξαντληθεί το κονδύλι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

ΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και και μελών της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top