Ερντογάν: «Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με Ελλάδα»

Ερντογάν: «Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με Ελλάδα»

«Δεν θα αποφύγουμε να επιδιώξουμε συμβιβασμούς με την Ελλάδα σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένδειξη της βούλησής τους να ανοίξουν μια νέα σελίδα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της πατρίδας μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Εκτός από την υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας, το ναυτικό μας συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κυματίζοντας τη σημαία μας στις θάλασσες του κόσμου».

Για την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «ήταν η τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας». «Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του νόμου της γειτονίας, χωρίς να απαιτείται παρέμβαση τρίτου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «φυσικά, δεν μπορούμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα με λίγες συναντήσεις. Δεν θα αποφύγουμε όμως να επιδιώξουμε συμβιβασμούς σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα».

‘Όπως είπε «η απόσταση που διανύσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας. Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν πρόκειται να αφήσει στον αέρα κανένα χέρι που της προτάθηκε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE