ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με Ελλάδα»

Ερντογάν: «Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με Ελλάδα»

«Δεν θα αποφύγουμε να επιδιώξουμε συμβιβασμούς με την Ελλάδα σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένδειξη της βούλησής τους να ανοίξουν μια νέα σελίδα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της πατρίδας μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Εκτός από την υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας, το ναυτικό μας συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κυματίζοντας τη σημαία μας στις θάλασσες του κόσμου».

Για την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «ήταν η τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας». «Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του νόμου της γειτονίας, χωρίς να απαιτείται παρέμβαση τρίτου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «φυσικά, δεν μπορούμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα με λίγες συναντήσεις. Δεν θα αποφύγουμε όμως να επιδιώξουμε συμβιβασμούς σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα».

‘Όπως είπε «η απόσταση που διανύσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας. Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν πρόκειται να αφήσει στον αέρα κανένα χέρι που της προτάθηκε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top