ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Ίσως τη μεγαλύτερη ποσότητα οπλισμού και πυρομαχικών, η οποία έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην Κύπρο, εντόπισε εχθές η Αστυνομία στο νεκροταφείο Ορόκλινης, σε επιχείρηση που σχεδιάστηκε μετά από πληροφορία ότι αναμενόταν να μετακινηθεί οπλισμός στην περιοχή. Αυτό ανέφερε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι με τον εντοπισμό του υλικού αυτού, φαίνεται να αποτράπηκαν όχι μία, αλλά περισσότερες εγκληματικές ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι σχετικά με την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί δύο άτομα, ένας 46χρονος και ένας 35χρονος, η οποίοι εντοπίστηκαν από την αστυνομία στον χώρο του νεκροταφείου. Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε ένταλμα προσωποκράτησης εναντίον τους για περίοδο οκτώ ημερών. Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις στο υλικό που εντοπίστηκε. Ο κ. Ανδρέου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την προέλευση και τους σκοπούς για τους οποίους προοριζόταν ο οπλισμός.

Όπως εξήγησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, μετά από πληροφορία σύμφωνα με την οποία αναμενόταν να μετακινηθεί οπλισμός στην περιοχή του νεκροταφείου Ορόκλινης, γινόταν διακριτική παρακολούθηση της περιοχής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της Αστυνομίας, και εχθές το μεσημέρι εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα που είχαν προσεγγίσει με τα οχήματά τους το νεκροταφείο.

Το ένα από τα δύο πρόσωπα, ο 46χρονος, θεάθηκε να εισέρχεται στο νεκροταφείο και στη συνέχεια να παραλαμβάνει από ένα τάφο μία τσάντα. Μέλη της Αστυνομίας, όταν σταμάτησαν το άτομα αυτό και έκαναν έλεγχο στην τσάντα, διαπίστωσαν ότι περιείχε διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ένα κυνηγετικό όπλο, 500 σφαίρες σε 10 συσκευασίες των 50 και ένα πιστόλι. «Τα αντικείμενα αυτά παραλήφθηκαν και ο 46χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα αρχικά», σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

Ακολούθως, έγινε έρευνα σε τάφο εντός του νεκροταφείου, στον οποίο εντοπίστηκε στρατιωτικός οπλισμός, όπως ένας αντιαρματικός εκτοξευτήρας με τρία προωθητικά βλήματα, αριθμός φυσιγγίων, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας εκ των οποίων ήταν συνδεδεμένος με κινητό τηλέφωνο και ήταν έτοιμος προς χρήση, σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν από τους πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, καθώς και ένα πιστόλι με σιγαστήρα.

Οι πυροτεχνουργοί ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή να χειριστούν τα ευρήματα και για λόγους ασφαλείας, όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν πιο εκτεταμένες σήμερα, σε περίπτωση που εντοπίζονταν κι άλλα αντικείμενα παρόμοιου τύπου, αν και δεν εντοπίστηκε κάτι άλλο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη προέλευση του οπλισμού, καθώς και με το εάν έχει χρησιμοποιηθεί το υλικό αυτό στην Κύπρο ή αλλού, είπε ότι όλα αυτά διερευνώνται, καθώς σήμερα έχει σταλεί ο οπλισμός σε διάφορα δικανικά εργαστήρια και στο τμήμα βαλλιστικής του Αρχηγείου Αστυνομίας.

«Η προέλευσή τους διερευνάται, πρόκειται για αντικείμενα επικίνδυνα και λόγω του είδους τους, και λόγω της ποσότητας», σημείωσε ο κ. Ανδρέου, προσθέτοντας ότι «φαίνεται να έχουν αποτραπεί εγκληματικές ενέργειες». Είπε, ακόμα, πως το γεγονός ότι ο 46χρονος είχε μεταβεί στο νεκροταφείο τη δεδομένη στιγμή για να παραλάβει μέρος της ποσότητας των αντικειμένων, διερευνάται αν συνδέεται με σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σημείωσε ότι οι έρευνες είναι σε πολύ αρχικά στάδια και υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχουν υπόνοιες για κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας παράνομων όπλων στην Κύπρο, ο κ. Ανδρέου απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν αποκλείεται τίποτα, καθώς στα αρχικά στάδια των ερευνών δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Σε ερώτηση αν υπήρχε πληροφορία ότι ετοιμαζόταν κάποια εγκληματική ενέργεια, ο κ. Ανδρέου είπε ότι δεν υπήρχε πληροφορία για συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, αλλά υπάρχουν άλλες πληροφορίες, τις οποίες δεν θέλησε να αναφέρει, θέλοντας να διαφυλάξει την πορεία των ερευνών, όπως είπε. «Είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που χρήζει σοβαρής και ενδελεχούς διερεύνησης και οποιεσδήποτε λεπτομέρειες αναφερθούν αυτή τη στιγμή, ενδεχομένως να προκαλέσουν βλάβη στο ανακριτικό έργο», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν οι ύποπτοι έχουν απασχολήσει ξανά την Αστυνομία, απάντησε ότι ο ένας από τους δύο είχε απασχολήσει την Αστυνομία, αλλά για άλλου είδους υποθέσεις. Σε ερώτηση αν διερευνάται διασύνδεση με την απόπειρα δολοφονίας στην Ανθούπολη, απάντησε πως οτιδήποτε προκύψει στην πορεία, διερευνάται. «Οτιδήποτε προκύψει, είτε για μαρτυρία και άλλων προσώπων, είτε αν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα εμπλεκόμενα στην κατοχή αυτών των αντικειμένων, θα πράξουμε αναλόγως», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν συνδέεται με τις φυλακές ο οπλισμός, είπε ότι «τίποτα δεν αποκλείεται, όλα είναι ανοιχτά».

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που ερευνώνται, αλλά δεν είναι για δημόσια αναφορά. Στην ερώτηση αν υπάρχει υποψία και για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργειες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι προσανατολίζονται περισσότερο σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν στην κατεύθυνση της τρομοκρατικής ενέργειας.

Δείτε φωτογραφία:

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

ΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και και μελών της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top