ΔΙΕΘΝΗ

Singapore Airlines: Επιβάτης μίλησε για την τρομακτική πτήση – «Εκτοξευτήκαμε στο ταβάνι»

Singapore Airlines: Επιβάτης μίλησε για την τρομακτική πτήση – «Εκτοξευτήκαμε στο ταβάνι»

Σκηνές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες της πτήσης SQ321 της Singapore Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Σιγκαπούρη, όταν έπεσε σε αναταράξεις, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόγκ, όπου οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Ο 28χρονος Dzafran Azmir περιέγραψε στο Reuters την τρομακτική κατάβαση. «Ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να γέρνει προς τα πάνω και άρχισε να τρέμει, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι», είπε.

Σύμφωνα με τον επιβάτη, κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στο ταβάνι που βρίσκονται οι καμπίνες αποσκευών, ενώ κάποιοι άλλοι χτύπησαν στα σημεία που βρίσκονται τα εσωτερικά φώτα και οι μάσκες, με αποτέλεσμα να το σπάσουν.

Όπως δείχνει και βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο εσωτερικό του αεροσκάφους φαίνονται μάσκες οξυγόνου που έπεσαν, ανοιχτές καμπίνες αποσκευών, αλλά και αντικείμενα πεσμένα κάτω.

Το αεροσκάφος έχασε 6.000 πόδια σε τρία λεπτά

Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης δείχνουν ότι το αεροσκάφος έπεσε 6.000 πόδια σε τρία λεπτά έχοντας διασχίσει τον κόλπο της Βεγγάλης.

Η πτήση μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Singapore Airlines, που εξέφρασε βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Ο αερομεταφορέας συνεργάζεται με τις αρχές της Ταϊλάνδης για την παροχή ιατρικής βοήθειας στους επιβάτες και στέλνει ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί. Την ίδια ώρα, οι αρχές της Ταϊλάνδης έστειλαν ασθενοφόρα και ομάδες έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης Chee Hong Tat διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια στους επιβάτες και τις οικογένειές τους.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το περιστατικό που συνέβη στην πτήση SQ321 της Singapore Airlines από το Χίθροου του Λονδίνου προς τη Σιγκαπούρη», δήλωσε.

Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το τι συνέβη, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι αναταράξεις στις πτήσεις αυξάνονται, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι αναταράξεις, συνήθως, προκαλούνται σε αεροσκάφη που πετούν μέσα από σύννεφα. Ωστόσο, υπάρχουν και αναταράξεις εκτός, οι οποίες δεν είναι ορατές στο μετεωρολογικό ραντάρ ενός αεροσκάφους και δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χτυπάει» 40άρια ο υδράργυρος - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Θα μπουν τελικά χρονοδιακόπτες σε φώτα τροχαίας; Ποια η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών

E-kalathi: Σε αυτή την εταιρεία κατακυρώθηκε η προσφορά - Πότε θα «πέσουν» οι υπογραφές και πότε θα λειτουργήσει

Έκρηξη σε ταβέρνα στη Λεμεσό: Δεύτερη φορά στόχος - Βλέπουν προσωπικές διαφορές οι Αρχές

Μετέτρεψαν υποστατικό σε χώρο για τζόγο - Κατασχέθηκαν παιγνιομηχανές

Θρήνος για τον μικρό Νικόλα που πνίγηκε στην Κρήτη - Συγκεντρώθηκαν 6.035 ευρώ για την κηδεία του



Ευρωεκλογές: Οι αναποφάσιστοι το μεγάλο δέλεαρ - Στην τελική κούρσα τα κόμματα

Ευρωεκλογές: Οι αναποφάσιστοι το μεγάλο δέλεαρ - Στην τελική κούρσα τα κόμματα

Βρισκόμαστε στην τελική στροφή πριν από τις διπλές εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου και αυτό το οποίο προβληματίζει τις πολιτικές δυνάμεις είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι δεν ξέρουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν ή αν θα πάνε στις κάλπες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top