Την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο το πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής

Την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο το πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός καταθέτει αύριο Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΣΠΔΠ), σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της διαδικασίας για τον καταρτισμό του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η διαφορά του φετινού ΣΠΔΠ είναι ότι θα προσδιορίζει και παρουσιάζει τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και όχι τρία, στη βάση των μεταρρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στο δεύτερο κεφάλαιο του ΣΠΔΠ, που αφορά στη «Δήλωση Δημοσιονομικής Στρατηγικής», παρουσιάζονται οι πρόσφατες μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις, καθώς και οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο και στη βάση αυτή καθορίζονται τα ανώτατα όρια δαπανών για κάθε Υπουργείο, Υφυπουργείο και ανεξάρτητη υπηρεσία.

Στο μεταξύ, με βάση τις τελευταίες προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ, όπως αυτές περιλήφθηκαν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ρυθμός ανάπτυξης για φέτος εκτιμάται στο 2,9% και θα επιταχυνθεί στο 3,1% το 2025. Το 2026 και 2027 ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να ανέλθει στο 3,2% και 3,3% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE