ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο το πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής

Την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο το πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός καταθέτει αύριο Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΣΠΔΠ), σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της διαδικασίας για τον καταρτισμό του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η διαφορά του φετινού ΣΠΔΠ είναι ότι θα προσδιορίζει και παρουσιάζει τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και όχι τρία, στη βάση των μεταρρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στο δεύτερο κεφάλαιο του ΣΠΔΠ, που αφορά στη «Δήλωση Δημοσιονομικής Στρατηγικής», παρουσιάζονται οι πρόσφατες μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις, καθώς και οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο και στη βάση αυτή καθορίζονται τα ανώτατα όρια δαπανών για κάθε Υπουργείο, Υφυπουργείο και ανεξάρτητη υπηρεσία.

Στο μεταξύ, με βάση τις τελευταίες προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ, όπως αυτές περιλήφθηκαν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ρυθμός ανάπτυξης για φέτος εκτιμάται στο 2,9% και θα επιταχυνθεί στο 3,1% το 2025. Το 2026 και 2027 ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να ανέλθει στο 3,2% και 3,3% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visasΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top