ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Ενώ πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές, τα κόμματα ρίχνονται με τα μούτρα στην τελική ευθεία, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν όσες περισσότερες ψήφους, αλλά και τις εντυπώσεις. Γνωρίζοντας πολύ καλά μέσα από τις δημοσκοπήσεις τι θέλουν οι Κύπριοι ψηφοφόροι, θέτουν ως προτεραιότητα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, το μεταναστευτικό.

Ένα ζήτημα, το οποίο έχει φέρει όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε διάταξη μάχης απέναντι στο ΕΛΑΜ, το οποίο είναι ίσως το μοναδικό κόμμα το οποίο έθετε το μεταναστευτικό ως πρώτη προτεραιότητα καταθέτοντας προτάσεις. Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του κόμματος της ακροδεξιάς και κυρίως κατά του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, για τις δηλώσεις περί παραχώρησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε μετανάστες έτσι ώστε να φεύγουν από τη χώρα μας.

Το ΔΗΚΟ δεν έχασε την ευκαιρία, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να δηλώνει ότι με την πρόταση του ΕΛΑΜ θα πλημμυρίσει η Κύπρος από μετανάστες. Χρίστος Χρίστου και Νικόλας Παπαδόπουλος οι οποίοι φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του Ωμέγα, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ να απαντά στις επιθέσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι δεν αποτελεί κυπριακή υπηκοότητα η παραχώρηση αυτών εγγράφων. Ο Χρίστος Χρίστου αναφέρθηκε σε προτάσεις του κόμματός του από το 2020 ανάμεσα στις οποίες ήταν μεταξύ άλλων και η πρόταση για δημιουργία υφυπουργείου μετανάστευσης , το οποίο υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Επίθεση ΔΗΣΥ εναντίον ΕΛΑΜ και ΑΚΕΛ

Η πρόταση του ΕΛΑΜ για να δώσουμε διαβατήρια στους μετανάστες είναι εθνικά επιζήμια αναφέρει στη δήλωσή του ο Εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά, ο οποίος σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα παραμείνουν όλοι οι μετανάστες στην Κύπρο, αλλά θα λειτουργήσει και ως κάλεσμα για δεκάδες χιλιάδες άλλους να έρθουν.

Την ίδια ώρα, ο ΔΗΣΥ διά του Εκπροσώπου του, επιτέθηκε και στο ΑΚΕΛ που οι θέσεις του όπως σημείωσε, λειτουργούν ως πρόσκληση προς τους μετανάστες, με τον ευσεβή πόθο ότι θα τους δεχτούν οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της ΕΔΕΚ η οποία χαρακτηρίζει τις προτάσεις του ΕΛΑΜ για το μεταναστευτικό αντιφατικές, ανεφάρμοστες, λαϊκίστικες, ψηφοθηρικές, αφελείς και επικίνδυνες. Προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω, η ΕΔΕΚ κατηγόρησε το ΕΛΑΜ ότι τοποθετείται στο μεταναστευτικό με μόνο στόχο τη ψηφοθηρία και όχι την επίλυση του προβλήματος, προφανώς όπως αναφέρει γιατί τους βολεύει η διαιώνιση του φαινομένου.

Είναι πασιφανές πως ενώ διανύουμε τις τελευταίες ημέρες μιας δύσκολης προεκλογικής περιόδου λόγω των διπλών εκλογικών αναμετρήσεων για τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπαίνουν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, με μοναδικό στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως η πίεση όλων των κομμάτων προς το ΕΛΑΜ έχει ως στόχο την αποδόμηση των προτάσεων του κόμματος της ακροδεξιάς το οποίο αποτελεί πλέον υπαρκτός κίνδυνος για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ είναι τα δύο κόμματα που το καθένα ξεχωριστά για τους δικούς του λόγους, επιτίθενται στο ΕΛΑΜ. Ο ΔΗΣΥ καταβάλλει προσπάθειες για να σταματήσει τυχόν ροές προς το ΕΛΑΜ μέχρι και την τελευταία στιγμή ενώ το ΔΗΚΟ παλεύει για τη διατήρηση της τρίτης θέσης και της έδρας στο ευρωκοινοβούλιο.

Καθυστερεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον διορισμό υφυπουργού μετανάστευσης

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας μπήκε τις τελευταίες ώρες και το ζήτημα του υφυπουργείου μετανάστευσης με τον ΔΗΣΥ να εκφράζει έκπληξη που ακόμη δεν έχει διοριστεί υφυπουργός και δεν έχει λειτουργήσει το υφυπουργείο. Ο ΔΗΣΥ καλεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να δώσει εξηγήσεις στις πολιτικές δυνάμεις και στη βουλή των αντιπροσώπων, δεδομένων των εκκλήσεων της κυβέρνησης για επείγουσα έγκριση του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίστηκε από τη βουλή εδώ και τρεις μήνες.

Αυτό το οποίο απομένει να διαφανεί είναι εάν θα επιβεβαιωθούν ή όχι οι πληροφορίες ότι ο εκλεκτός του Νίκου Χριστοδουλίδη για τη θέση του υφυπουργού μετανάστευσης, θα είναι ο νυν Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, σε περίπτωση μη επανεκλογής του στη θέση του Δημάρχου. Πάντως, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς εάν ισχύει το όνομα του Δημάρχου Στροβόλου για τη θέση του υφυπουργού μετανάστευσης είπε, ότι ο Πρόεδρος δεν είναι λάτρης της μικροπολιτικής.

Σημείωσε πως «μοναδικός γνώμονας του ΠτΔ για να τον καθοδηγήσει στις τελικές του αποφάσεις, είναι η αποτελεσματικότητα αυτού του πολύ σοβαρού χαρτοφυλακίου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top