ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Σε εφαρμογή τέθηκε από την προηγούμενη Τρίτη (14/5) ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος για τις μοτοσικλέτες (δίτροχες, τρίτροχες και τετράτροχες), με τα πρώτα 5 χιλιάδες μηνύματα να έχουν σταλεί στους ιδιοκτήτες.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Ελένη Πίπη, ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά μια χαρά, με τα μηνύματα να είναι θετικά.

«Το ευχάριστο είναι ότι αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες ότι πρέπει να μεταβούν για τον τεχνικό έλεγχο. Μάλιστα ενημερώθηκα ότι και κάποια οχήματα τύπου buggy, τα οποία δεν μπορούν να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, πήγαν με πλατφόρμα σε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) για να γίνει επιθεώρηση. Είναι ευχάριστο ότι ο κόσμος ακολουθεί και προσπαθεί να νομιμοποιηθεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το κόστος του ΜΟΤ, η κα. Πίπη ανέφερε ότι κοστίζει 25 ευρώ για να γίνει ο έλεγχος.

«Σε περίπτωση αποτυχίας, δηλαδή που ο ιδιοκτήτης δεν εξασφαλίζει το πιστοποιητικό καταλληλόλητας, ο επανέλεγχος είναι 10 ευρώ. Τα 25 ευρώ να είναι το μέγιστο κόστος, αρά κάποιο ΙΚΤΕΟ μπορεί να χρεώσει και 20 ευρώ», επεσήμανε.

Αναφορικά με την ποινή που επιβάλλεται σε περίπτωση που μια μοτοσικλέτα δεν περάσει τον έλεγχο, η κα. Πίπη ανέφερε ότι το εξώδικο πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

«Είναι στην στήλη των εξωδίκων για οχήματα που δεν συνοδεύονται από πιστοποιητικό καταλληλόλητας. Για τα φορτηγά και τα λεωφορεία είναι 300 ευρώ πρόστιμο, για τα άλλα οχήματα όπως σαλούν και μοτοσικλέτες είναι 150 ευρώ», είπε καταληκτικά.

Που γίνεται ο έλεγχος

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μέχρι σήμερα έχουν δοθεί άδειες σε 16 Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ), τα οποία καταγράφονται στον κατάλογο που βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 14 Μαΐου 2024 η εγγραφή ή επανεγγραφή μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας γίνεται μόνο μετά από επιτυχή τεχνικό έλεγχο και προσκόμιση του πιστοποιητικού καταλληλόλητας.

Σημειώνεται ότι όλοι οι ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων μοτοσυκλετών θα τυγχάνουν ενημέρωσης για τον χρόνο μέσα στον οποίο θα προβούν σε τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους με αποστολή μηνύματος (sms) και, ως εκ τούτου, καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω της εγγραφής στις διαδικτυακές υπηρεσίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top