ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Σε εφαρμογή τέθηκε από την προηγούμενη Τρίτη (14/5) ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος για τις μοτοσικλέτες (δίτροχες, τρίτροχες και τετράτροχες), με τα πρώτα 5 χιλιάδες μηνύματα να έχουν σταλεί στους ιδιοκτήτες.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Ελένη Πίπη, ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά μια χαρά, με τα μηνύματα να είναι θετικά.

«Το ευχάριστο είναι ότι αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες ότι πρέπει να μεταβούν για τον τεχνικό έλεγχο. Μάλιστα ενημερώθηκα ότι και κάποια οχήματα τύπου buggy, τα οποία δεν μπορούν να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, πήγαν με πλατφόρμα σε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) για να γίνει επιθεώρηση. Είναι ευχάριστο ότι ο κόσμος ακολουθεί και προσπαθεί να νομιμοποιηθεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το κόστος του ΜΟΤ, η κα. Πίπη ανέφερε ότι κοστίζει 25 ευρώ για να γίνει ο έλεγχος.

«Σε περίπτωση αποτυχίας, δηλαδή που ο ιδιοκτήτης δεν εξασφαλίζει το πιστοποιητικό καταλληλόλητας, ο επανέλεγχος είναι 10 ευρώ. Τα 25 ευρώ να είναι το μέγιστο κόστος, αρά κάποιο ΙΚΤΕΟ μπορεί να χρεώσει και 20 ευρώ», επεσήμανε.

Αναφορικά με την ποινή που επιβάλλεται σε περίπτωση που μια μοτοσικλέτα δεν περάσει τον έλεγχο, η κα. Πίπη ανέφερε ότι το εξώδικο πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

«Είναι στην στήλη των εξωδίκων για οχήματα που δεν συνοδεύονται από πιστοποιητικό καταλληλόλητας. Για τα φορτηγά και τα λεωφορεία είναι 300 ευρώ πρόστιμο, για τα άλλα οχήματα όπως σαλούν και μοτοσικλέτες είναι 150 ευρώ», είπε καταληκτικά.

Που γίνεται ο έλεγχος

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μέχρι σήμερα έχουν δοθεί άδειες σε 16 Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ), τα οποία καταγράφονται στον κατάλογο που βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 14 Μαΐου 2024 η εγγραφή ή επανεγγραφή μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας γίνεται μόνο μετά από επιτυχή τεχνικό έλεγχο και προσκόμιση του πιστοποιητικού καταλληλόλητας.

Σημειώνεται ότι όλοι οι ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων μοτοσυκλετών θα τυγχάνουν ενημέρωσης για τον χρόνο μέσα στον οποίο θα προβούν σε τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους με αποστολή μηνύματος (sms) και, ως εκ τούτου, καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω της εγγραφής στις διαδικτυακές υπηρεσίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

ΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και και μελών της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top