ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το FBI όπως και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν τον Μήνα Υπερηφάνειας, τον Ιούνιο.

Με αφορμή την πιο πάνω εξέλιξη, το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Accept ΛΟΑΤΙ, κ. Νικόλα Τρύφων για να μεταφέρουμε όλες τις εξελίξεις για την πορεία Υπερηφάνειας στην Κύπρο αλλά και μάθουμε αν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Συγκεκριμένα ο κ. Τρύφων ανέφερε ότι, «τα τελευταία δυό περίπου χρόνια αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό».

Ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε και στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, για την οποία όπως σημείωσε «έγινε μεγάλο θέμα για την προστασία των παιδιών την οποία υποστηρίζουμε και στο τέλος υποφέρουν τα παιδιά».

Δεν γίνεται, συνέχισε, «να υπάρχουν παιδιά στα σχολεία τα οποία υποφέρουν από το bulling και λεκτική βία και να μην μπορεί κάποιος να βοηθήσει επειδή φοβούνται μήπως δεχθεί και ο ίδιος bulling».

Παλαιότερα όπως δήλωσε, «ζητούσαμε διαπαιδαγώγηση εκπαιδευτικών, πλέον απαιτούμε και των διευθυντών αλλά και των γονιών διότι θα πρέπει το ίδιο το παιδί ότι ο εκπαιδευτικό το αναγνωρίζει την διαφορετικότητα του».

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι, «υπάρχει έντονη αντιπάθεια και μίσος λόγω παραπληροφόρησης», και συνέχισε ότι, «αυτό που προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα του κάθε παιδιού και του κάθε ανθρώπου στην Κύπρο».

Όσον αφορα την φετινή πορεία Υπερηφάνειας ανέφερε ότι αναμένονται κάθε χρόνο κάποια γεγονότα εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων, συμπληρώνοντας ότι, «τον πρώτο χρόνο φοβηθήκαμε λίγο διότι ακούστηκε ότι θα έρθουν διάφορα άτομα από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και νομίζαμε ότι θα ήμασταν 50 άτομα στην πορεία και θα μας ρίχνουν διάφορα αντικείμενα, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν 6 χιλιάδες οικογένειες διότι οι ομοφυλόφιλοι φοβήθηκαν να έρθουν αλλά ήρθαν οι συμμάχοι τους και κόσμος που διεκδικεί την ισότητα».

Παράλληλα ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της πορείας Υπερηφάνειας στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ, σημείωσε ότι η φετινή πορεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 στις 17:00 το απόγευμα με κάποιες ομιλίες και μετά θα ακολουθήσει η πορεία αρχίζοντας από τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και θα ολοκληρωθεί στον ίδιο χώρο.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι στις 19:00 το απόγευμα θα αρχίσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσει η Μαριέλλα Σαββίδου.

Το θέμα της φετινής πορείας Υπερηφάνειας είναι η επανεκκίνηση που όπως εξήγησε, «έχουν σταλώσει οι διαδικασίες και κανείς δεν θέλει να τα συζητήσει και να ασχοληθεί λόγω της αντίδρασης του κόσμου ενώ κάποιοι παίρνουν θέση και στηρίζουν την κοινότητα των ΛΟΑΤΙ ατόμων αλλά και ως πρεσβευτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Συγκρεκριμένα ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου «το οποίο περιμένουμε να περάσει εδώ και οκτώ χρόνια, διότι κάποιο δεν θέλουν να προχωρήσει», κατέληξε.

Καταληκτικά ο κ. Τρύφων, ερωτηθείς για το πόσα άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν στην φετινή πορεία, ανέφερε ότι, «περιμένουμε πέραν των 6 χιλιάδων ατόμων που ήταν ο περσινός αριμός των συμμετεχόντων, λόγω και της μεγάλης υποστήριξης από την κοινωνία» ενώ πρόσθεσε ότι «στην πλειονότητα τους είναι νέοι οι οποίοι πλέον δεν φοβούνται να εκφράσουν την διαφορετικότητα τους», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top