ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για την Τσερίου - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Έπεσαν οι υπογραφές για την Τσερίου - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Υπογράφηκε την Τετάρτη η σύμβαση με την εταιρεία Cyfield Construction Ltd για την υλοποίηση του οδικού έργου «Βελτίωση οδού Τσερίου στον Στρόβολο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Στροβόλου, σημειώνοντας ότι οι εργασίες θα αρχίζουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 104 βδομάδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κόστος του έργου ανέρχεται στα €9,8 εκατ. (ακριβές ποσό €9,836,275.20) πλέον ΦΠΑ. Κατόπιν της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το έργο θα πραγματοποιηθεί ως πολεοδομικό, με τη δαπάνη να επιμερίζεται 80% στο κράτος και 20% στον Δήμο Στροβόλου.

Το μήκος της επέμβασης στην οδό Τσερίου είναι 2,20 χλμ και 1,20 στις συμβαλλόμενες παρόδους. Θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια με πλάτος 2-3 μέτρα σε κάθε πλευρά, θα κατασκευαστεί σύστημα αποχέτευσης όμβριων για την αντιμετώπιση των συχνών φαινομένων πλημμύρας και την παροχέτευσή τους στον Πεδιαίο ποταμό, θα υπογειοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας και υπηρεσίες των παρόχων τηλεπικοινωνιών.

Επίσης, στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν 275 νέοι χώροι στάθμευσης, 18 νέες διαβάσεις πεζών, 14 στάσεις λεωφορείων και θα κατασκευαστούν 530 λεκάνες επί των πεζοδρομίων για φύτευση νέων υψίκορμων δέντρων κατάλληλων για οδικές αρτηρίες με στόχο τη μείωση του φαινομένου της θερμονησίδας καθώς και για τη συλλογή του CO2. 

Σύμφωνα με τον Δήμο, "η νέα Τσερίου διατηρεί την εμπορικότητα, την ταυτότητα και τον τοπικό χαρακτήρα της, διαφυλάσσοντας την ασφάλεια και παρέχοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top