ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ξεκινούν δουλειά οι ποινικοί ανακριτές - Όσα αναφέρει ο Θανάσης Αθανασίου

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ξεκινούν δουλειά οι ποινικοί ανακριτές - Όσα αναφέρει ο Θανάσης Αθανασίου

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν οι δύο ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για διερεύνηση της υπόθεσης του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ένας εκ των δύο ανακριτών, ο νομικός Θανάσης Αθανασίου, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να έρθει στην Κύπρο και ο δεύτερος ποινικός ανακριτής, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάμπρος Παππάς, ώστε να καθοριστεί και να προγραμματιστεί ο τρόπος που θα κινηθούν.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι ετοίμασαν επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα από τον οποίο ζητούν να τους παραδοθεί το οποιοδήποτε μαρτυρικό υλικό ή πόρισμα που αφορά την υπόθεση. Επίσης, θα ζητήσουν με επιστολή προς το Δικαστήριο Λεμεσού να τους παραδοθούν τα πρακτικά της διαδικασίας της θανατικής ανάκρισης στην απόφαση που βγήκε πρόσφατα.

Παράλληλα ο κ. Αθανασίου είπε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ξανά οποιεσδήποτε δημόσιες δηλώσεις για διαφύλαξη της διερεύνησης και αν παραστεί ανάγκη πιθανόν να εκδοθεί κάποια γραπτή ανακοίνωση.

Ως προθεσμία ολοκλήρωσης αυτής της διερεύνησης καθορίστηκε η περίοδος των τριών μηνών, ξεκινώντας από τις 21 Μαΐου, οπότε και δόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο επίσημα ο διορισμός στους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές. Τη σχετική απόφαση έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 15.4.2024.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, με τον διορισμό αυτό δόθηκαν και γραπτώς οι όροι εντολής αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης και συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να τους εξουσιοδοτήσει όπως διεξάγουν ανακρίσεις σε σχέση με τη διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, παρά το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό, καθώς και για οποιεσδήποτε επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις σημειώθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν αναφορικά με τα αίτια του θανάτου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top