ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: Ψήφος σε τολμηρό πρόγραμμα, μακριά από λαϊκισμό-καταστροφολογία

Αννίτα Δημητρίου: Ψήφος σε τολμηρό πρόγραμμα, μακριά από λαϊκισμό-καταστροφολογία

Ο ΔΗΣΥ έχει ένα ολοκληρωμένο και τολμηρό πρόγραμμα, δεν προσεγγίζει τα θέματα με λαϊκισμό και καταστροφολογία, αλλά με θέσεις και προτάσεις, χωρίς αποπροσανατολισμούς και παλινδρομήσεις, δήλωσε την Τετάρτη η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, στο πλαίσιο παρουσίασης του πολιτικού Μανιφέστου θέσεων για τις Ευρωεκλογές. Το μανιφέστο παρουσίασε λεπτομερώς ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ, παρουσία των υποψήφιων Ευρωβουλευτών και της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος.

Το μανιφέστο περιέχει προτάσεις για την οικονομία, την ασφάλεια, το μεταναστευτικό, το Κυπριακό, τη βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή και τη νεολαία.  Για την οικονομία ο ΔΗΣΥ στηρίζει την παραχώρηση φορολογικών κινήτρων και απαλλαγών, στην ασφάλεια εισηγείται την σύσταση Επιτρόπου για την ασφάλεια και άμυνα και την αντικατάσταση του Ύπατου Εκπροσώπου με ΥΠΕΞ και τη σύσταση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας από τους αρχηγούς των ΚΜ.

Στο μεταναστευτικό προκρίνει, μεταξύ άλλων, την αναθεώρηση του καθεστώτος περιοχών στη Συρία και την αναβάθμιση της Frontex και για το Κυπριακό τονίζει ότι η αναζήτηση λύσης είναι ο μόνος δρόμος για τη διασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνοχή ο ΔΗΣΥ σημειώνει ότι το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας αποτελεί μια ιστορική πρωτοβουλία της ΕΕ και μια μοναδική ευκαιρία για εκσυγχρονισμό σε θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός,  η πράσινη μετάβαση και τα προβλήματα των γεωργών και συνταξιούχων. Για τη νεολαία στο μανιφέστο σημειώνονται προτάσεις για απόκτηση προσιτής στέγης, μείωση της γραφειοκρατίας και προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι δυνάμεις του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, την πολεμούν από μέσα. «Προσπαθούν να τη διαλύσουν με το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον διχασμό», πρόσθεσε.

«Και πόσο ταυτίζονται σε αντιευρωπαϊσμό οι πολιτικές τους: Στην οικονομία, ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ φλερτάρουν με την επιβολή φορολογιών στις επιχειρήσεις, που αργά ή γρήγορα θα τις πληρώσουν οι πολίτες, με αυξημένο πληθωρισμό. Η πρόταση του ΑΚΕΛ για τη φορολογία των τραπεζών μιμείται κατά γράμμα την αντίστοιχη ιταλική απόπειρα που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας σε μερικές μέρες», ανέφερε.

Μίλησε για συνταγές καταστροφής από ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ επιλέγει τη δημοκρατική και αποφασιστική Ευρώπη των αρχών και αξιών, με σεβασμό στο δίκαιο και διασφάλιση της τάξης και της ευνομίας, με αυστηρότητα για τους παράνομους και τους δουλέμπορους, αλλά και αλληλεγγύη για τους πραγματικά κατατρεγμένους.

«Είναι μεγάλο λάθος να ξοδέψουμε την ψήφο μας αστόχαστα, για να τιμωρήσουμε ή για να διαμαρτυρηθούμε τυφλά για ό,τι μας ενοχλεί. Επιβάλλεται λοιπόν να κρίνουμε σωστά, πολιτικές, κόμματα, ιδέες και ανθρώπους. Ώστε να μην οδηγήσουμε την Κύπρο σε ρόλο παθητικού παρατηρητή ή, ακόμα χειρότερα, στην απομόνωση», τόνισε.

Ερωτηθείσα αν ο ΔΗΣΥ θα προβεί σε διαβήματα για την παρουσία του ΠτΔ σε εργασίες κομμάτων άλλων ευρωομάδων, είπε «αυτό θα το δούμε μετά τις εκλογές». «Αλλά είναι πολιτικά οξύμωρο όντως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και να παρουσιάζεται σε άλλες πολιτικές ομάδες και νομίζω καλύτερα να ρωτηθεί ο ίδιος για το τι πρεσβεύει και που ανήκει», ανέφερε.

Η κ. Δημητρίου τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ είναι καθαρός στο που ανήκει, και είναι το ευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου, ανήκει στο ΕΛΚ «και θα αναμέναμε τουλάχιστον από τον Πρόεδρο σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική περίοδο να παραμείνει ανεξάρτητος θεσμικά, ως αρμόζει και στο ρόλο του».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top