ΠΑΡΑ-THEMA

Απίστευτη απαίτηση της Kition Ocean Holdings για το λιμάνι Λάρνακας

Απίστευτη απαίτηση της Kition Ocean Holdings για το λιμάνι Λάρνακας

Τεντώνει και άλλο το σχοινί η Ocean Kition Holdings η οποία με επιστολή της προς τον Δήμο Λάρνακας ζητά όπως της επιστραφεί το ποσό των 700000 ευρώ για την οικοδομική άδεια στην περίπτωση που η συμφωνία μεταξύ της εν λόγω εταιρείας και του κράτους ναυαγήσει.

Το παράδοξο είναι πως η Kition δεν έχει παραλάβει την οικοδομική άδεια από τον Δήμο Λάρνακας, η οποία είναι έτοιμη από τις 26 Απριλίου. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως το διαζύγιο μεταξύ της Kition και του κράτους, φαντάζει πλέον πιο σίγουρο από ποτέ.

Μία εταιρεία η οποία παρέλαβε το κλειδί του λιμανιού και της μαρίνας τον Απρίλιο του 2021 από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε μια πανηγυρική εκδήλωση στη Λάρνακα,  δεν έχει πράξει ούτε το ελάχιστον από όσα προνοούσε η σύμβαση, παρά μόνο εκμεταλλεύεται το λιμάνι και τη μαρίνα, εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ σε τέλη.

Το λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας είναι μια πονεμένη ιστορία. Πέρασε από χίλια μύρια κύματα και τώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες, με την κυβέρνηση να διαμηνύει  πως στην περίπτωση που δεν εξευρεθεί άλλος επενδυτής, το έργο θα το αναλάβει το κράτος.  

Το ζήτημα ωστόσο παραμένει σε ότι αφορά στις ευθύνες που αναλογούν στο κράτος, σε σχέση με τις συμφωνίες τις οποίες υπογράφει με επενδυτές, για διάφορα έργα. Στο τέλος της ημέρας, αυτός που πληρώνει τη νύφη για την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις, είναι ο φορολογούμενος πολίτης.

ΕΓ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top