ΠΑΡΑ-THEMA

Απίστευτη απαίτηση της Kition Ocean Holdings για το λιμάνι Λάρνακας

Απίστευτη απαίτηση της Kition Ocean Holdings για το λιμάνι Λάρνακας

Τεντώνει και άλλο το σχοινί η Ocean Kition Holdings η οποία με επιστολή της προς τον Δήμο Λάρνακας ζητά όπως της επιστραφεί το ποσό των 700000 ευρώ για την οικοδομική άδεια στην περίπτωση που η συμφωνία μεταξύ της εν λόγω εταιρείας και του κράτους ναυαγήσει.

Το παράδοξο είναι πως η Kition δεν έχει παραλάβει την οικοδομική άδεια από τον Δήμο Λάρνακας, η οποία είναι έτοιμη από τις 26 Απριλίου. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως το διαζύγιο μεταξύ της Kition και του κράτους, φαντάζει πλέον πιο σίγουρο από ποτέ.

Μία εταιρεία η οποία παρέλαβε το κλειδί του λιμανιού και της μαρίνας τον Απρίλιο του 2021 από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε μια πανηγυρική εκδήλωση στη Λάρνακα,  δεν έχει πράξει ούτε το ελάχιστον από όσα προνοούσε η σύμβαση, παρά μόνο εκμεταλλεύεται το λιμάνι και τη μαρίνα, εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ σε τέλη.

Το λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας είναι μια πονεμένη ιστορία. Πέρασε από χίλια μύρια κύματα και τώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες, με την κυβέρνηση να διαμηνύει  πως στην περίπτωση που δεν εξευρεθεί άλλος επενδυτής, το έργο θα το αναλάβει το κράτος.  

Το ζήτημα ωστόσο παραμένει σε ότι αφορά στις ευθύνες που αναλογούν στο κράτος, σε σχέση με τις συμφωνίες τις οποίες υπογράφει με επενδυτές, για διάφορα έργα. Στο τέλος της ημέρας, αυτός που πληρώνει τη νύφη για την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις, είναι ο φορολογούμενος πολίτης.

ΕΓ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Έκοβε καλώδια από πάσσαλους της ΑΗΚ - Συνελήφθη 33χρονος

Masterchef: Το ξεχωριστό μήνυμα της Χριστίνας Χριστοφή - «Συμπατριώτες ελπίζω να σας έκανα περήφανους, τα καλύτερα έρχονται»



Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτων

Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτων

Μπορεί να έχει περάσει μία εβδομάδα από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, ωστόσο στους κομματικούς διαδρόμους, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για το τι πραγματικά έφταιξε για το αποτέλεσμα και πώς ο νεαρός Φειδίας Παναγιώτου, κατάφερε να προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top