ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ -  «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Για το περιστατικό όπου παιδί διαγνώστηκε με σημαντική και μόνιμη απώλεια όρασης στο ένα μάτι λόγω εκτεταμένου εγκαύματος, εν ώρα παιχνιδιού, μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, «είναι περιστατικά τα οποία μας ανησυχούν πάρα πολύ» και πρόσθεσε ότι, «έχουμε ευθύνη να ενημερώνουμε τον κόσμο».

Για το περιστατικό σημείωσε ότι «έγινε πρόσφατα και ένα παιδί διαγνώσθηκε με σημαντική και μόνιμη απώλεια όρασης από το ένα μάτι λόγω εκτεταμένου εγκαύματος όταν χρησιμοποιούσε ένα φακό λέιζερ (laser pointer), ο οποίος αγοράστηκε από το διαδίκτυο».

Όπως σημείωσε, «το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αυτοί οι φακοί λέιζερ, τους οποίους αγοράζουμε στα παιδιά μας ως παιχνίδι, στο τέλος της ημέρας μπορεί να καταστούν πολύ βλαβερά για την υγεία τους».

Επιπρόσθετα σημείωσε, «εάν τα χρησιμοποιούν και παρακολουθούν απευθείας τον φακό υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν πολλαπλά εγκαύματα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού και μπορεί με αυτό τον τρόπο να υπάρξει μόνιμη απώλεια όρασης».

Καταληκτικά συμβουλεύουμε τον κόσμο για τα παιχνίδια με λέιζερ ότι δεν πρέπει ποτέ να κοιτάζουμε απευθείας στα μάτια, είτε να σημαδεύουμε με αυτά άλλα άτομα, καθρέφτες ή άλλες αντανακλαστικές επιφάνειες.

Τέλος σημείωσε ότι αυτά τα περιστατικά τα συναντούμε και στα γήπεδα όπου φίλαθλοι σημαδεύουν τους παίκτες και κυρίως τους τερματοφύλακες.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτων



Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top