ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σενάρια για τον επόμενο Επίτροπο της Κύπρου - Τα ονόματα που δίνει το Politico

Τα σενάρια για τον επόμενο Επίτροπο της Κύπρου - Τα ονόματα που δίνει το Politico

Στην ονοματολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα άτομα που αναμένεται να προταθούν για συμμετοχή στο επόμενο Κολέγιο των Επιτρόπων αναφέρεται σε δημοσίευμα της η ευρωπαϊκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico.

Στην περίπτωση της Κύπρου, το δημοσίευμα παραθέτει ονόματα τα οποία έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα στην Κύπρο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης να προτείνει τη Στέλλα Κυριακίδου για διορισμό.

Ειδικότερα, πιθανοί υποψήφιοι σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η σημερινή Επίτροπος Υγείας, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο νυν Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κύπρος ενδέχεται να λάβει ξανά το χαρτοφυλάκιο της υγείας, αν και «το κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών» όπως αναφέρεται.

Στο δημοσίευμα προστίθεται πως «για μήνες αναμενόταν πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αντικαθιστούσε την Κυριακίδου» καθώς «στις Βρυξέλλες τα πεπραγμένα της θεωρούνταν επίσης ανάμικτα στην καλύτερη περίπτωση», όπως αναφέρεται, ωστόσο οι πιθανότητες επαναδιορισμού αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι εκλογές, καθώς «θα ήταν πιο δύσκολο να εξισορροπηθούν τα παράπονα από άλλους που έχουν βλέψεις».

Οι υποψήφιοι για Επίτροποι ορίζονται από την Κυβέρνηση κάθε κράτους μέλους, με την ή τον Πρόεδρο της Επιτροπής να κάνει την τελική επιλογή. Οι Επίτροποι πρέπει στη συνέχεια να περάσουν από ακρόαση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτού επικυρωθεί ο διορισμός τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top