ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

17 ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ οι ψηφοφόροι αναμένουν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό από τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, αυτό το οποίο εισπράττουν είναι απλά ένα κλίμα τοξικό, με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Το μεταναστευτικό και η οικονομία η οποία βγήκε στην επιφάνεια μόλις τις τελευταίες ημέρες, είναι τα δύο θέματα με τα οποία τα κόμματα προσπαθούν να προσελκύσουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν, χωρίς ωστόσο να δίνουν ουσιαστικές λύσεις.

Τις τελευταίες ώρες, στο επίκεντρο της προεκλογικής μπήκαν δυναμικά και οι αρχηγοί των κομμάτων, με εκατέρωθεν χτυπήματα.

Ο ΔΗΣΥ δια της Προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΑΚΕΛ και του ΕΛΑΜ με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου να δηλώνει ότι το ΕΛΑΜ λειτουργεί ως εφεδρεία του Συναγερμού αφού είναι σαρξ εκ της σαρκός του.

Η επίθεση που εκτόξευσε η Αννίτα Δημητρίου κατά του ΑΚΕΛ το οποίο ταύτισε με το ΕΛΑΜ κάνοντας λόγο για αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό εξόργισε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ο οποίος στη συνέχεια κατηγόρησε την Αννίτα Δημητρίου για άγνοια πολιτικής ιστορίας.

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να κρύψει τον αντιευρωπαϊσμό του

Στη δήλωσή της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι διαφορές με το ΑΚΕΛ δεν έχουν να κάνουν με τις εκλογές, αλλά με τα βαθιά μας πιστεύω σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ίδιες τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η πολιτική δύναμη που πρωτοστάτησε και άνοιξε τον δρόμο για την Ευρώπη. Το ΑΚΕΛ τότε ήταν απέναντι.

Είναι απέναντι και σήμερα. Παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να κρύψει τον αντιευρωπαϊσμό του, δεν τα καταφέρνει. Ακόμη και σήμερα κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι φέρνει τη φτωχοποίηση.

Όταν είναι οι δικές τους πολιτικές που μας οδήγησαν εκεί.

Και το θυμόμαστε όλοι πολύ καλά. Έχουν θράσος να μιλούν για δημοκρατία και Ευρώπη, όταν σε αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό ταυτίζονται με το ΕΛΑΜ. Με πιο τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη καταψήφιση του Συμφώνου για την αυστηρή διαχείριση του μεταναστευτικού.

Θλιβερά αλισβερίσια του ΔΗΣΥ με το ΕΛΑΜ

Απαντώντας στην Αννίτα Δημητρίου, ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρει σε γραπτή του δήλωση πως η επιχείρηση συσπείρωσης του κόμματός της στην οποία επιδίδεται η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα ήταν απλώς φιλότιμη, αν δεν περιλάμβανε συστηματική διαστρέβλωση θέσεων του ΑΚΕΛ.

Ενδεχομένως βέβαια αυτό να οφείλεται σε άγνοια για σημαντικά ζητήματα της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Για παράδειγμα όπως όλοι γνωρίζουν, η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ στηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Όσο δε για τα μαθήματα δημοκρατίας, μπορούμε να κάνουμε τη συζήτηση αν είναι σίγουρη η ηγεσία του ΔΗΣΥ ότι θέλει να ανοίξει αυτή τη συζήτηση. Αλλά θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν βρει απάντηση στο πώς συμβιβάζεται η δημοκρατία με τα θλιβερά αλισβερίσια τους με το ΕΛΑΜ.

Ουδέποτε το ΑΚΕΛ πίστεψε στην Ευρώπη

Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, με τον Εκπρόσωπο τύπου του ΔΗΣΥ  Ονούφριο Κουλλά να επιτίθεται στο ΑΚΕΛ για τις θέσεις του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι θέσεις και οι αντιλήψεις του ΑΚΕΛ πως δήθεν οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ οδήγησαν σε φτωχοποίηση δεν μας προξενούν καμία έκπληξη. Ουδέποτε πίστεψαν στην Ευρώπη και απλά θέλουν να είναι εκεί για να την πολεμούν εκ των έσω.

Επισημαίνουμε στο ΑΚΕΛ πως φτωχοποίηση υπήρξε εκεί και όπου επικράτησαν, προσωρινά βέβαια, οι αριστερίστικες αντιλήψεις. Αυτό έγινε και στην Κύπρο όταν κυβέρνησε το ΑΚΕΛ αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Η εμμονή του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ με το ΕΛΑΜ

Απάντηση στις επιθέσεις του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ έδωσε το ΕΛΑΜ το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η εμμονή των δύο κομμάτων με το ΕΛΑΜ είναι καθημερινή και αυτό φαίνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Διερωτάται μάλιστα για ποιες μεταξύ τους διαφορές μιλούν.

Όταν μαζί καταψήφισαν τις προτάσεις του ΕΛΑΜ για το μεταναστευτικό, τις ίδιες θέσεις έχουν για το κυπριακό, μαζί υπερασπίζονται την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρή 49χρονη που απώλεσε τον έλεγχο της τετράτροχης μοτοσικλέτας και έπεσε σε χαράδρα

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Σοφία Χατζηπαντελή: Φωτογραφίζεται φορώντας μόνο τις μπότες της και «κολάζει» τα social media

Euro 2024 - Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άγνωστο που τους απείλησε με τσεκούρι στο Αμβούργο

Ελένη Φουρέιρα: Δημοσίευσε φωτογραφίες από τη βάφτιση του γιου της

Έφυγε από τη ζωή ηλικιωμένη γυναίκα από θερμοπληξία - Άλλα τρία πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση



Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Φαρμακά, ανέλυσαν από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top