ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος Μοναχών: «Δικαστήριο του οποίου η θητεία έληξε δεν μπορεί να δικάσει» - Εξηγεί για τα βίντεο που έστειλαν στην επιτροπή

Δικηγόρος Μοναχών: «Δικαστήριο του οποίου η θητεία έληξε δεν μπορεί να δικάσει» - Εξηγεί για τα βίντεο που έστειλαν στην επιτροπή

Για τα νέα συμπληρωματικά υπομνήματα που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Αββακούμ μίλησε στον ANT1, στην εκπομπή «Ενημέρωση τώρα» ο δικηγόρος Αναστάσιος Βαβούσκος.

Στα συγκεκριμένα βίντεο, όπως αναφέρει, διαβεβαιώνεται ότι στις 5 Μαρτίου 2024 έλαβε χώρα εκκλησιαστικό δικαστήριο, που δίκασε τους αδελφούς της Ιεράς Μονής ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν την Ανακριτική Επιτροπή να αναγνωρίσει το υπάρχον και αδιαμφισβήτητο δεδικασμένο και παύοντας κάθε δίωξη.

Όπως ανέφεραν στην ανακοίνωση, «επιθυμώντας την πληρέστερη ενημέρωση της Ανακριτικής Επιτροπής σχετικώς με την ύπαρξη του δεδικασμένου και την πλήρη απόδειξη, ότι στις 5 Μαρτίου 2024 έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής εκκλησιαστικό δικαστήριο καταθέσαμε στην ανωτέρω Επιτροπή Συμπληρωματικά Υπομνήματα, δια των οποίων τίθενται υπόψιν βίντεο ανηρτημένα στο Διαδίκτυο, που περιλαμβάνουν δηλώσεις δύο μελών της Θρονικής Επιτροπής της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής και αυτοπτών και αυτηκόων μαρτύρων, του κ. Κύπρου Μιχαηλίδη και του κ. Χρίστου Χρίστου, που διαβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι στις 5 Μαρτίου 2024 έλαβε χώρα εκκλησιαστικό δικαστήριο, που δίκασε αδελφούς της Ιεράς Μονής».

«Είναι βίντεο από εκπομπές τα οποία δήλωσαν τα δύο αναφερόμενα άτομα αυτοβούλως και χωρίς κανένα επηρεασμό ότι εκείνη την ημέρα έγινε κανονικό εκκλησιαστικό δικαστήριο και βγήκε και απόφαση», εξήγησε ο κύριος Βαβούσκος.

«Ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξει απάντηση και η απάντηση να είναι η δικαίωση των αδίκως διωκομένων μελών της μοναστικής αδελφότητας. Θα εκφράσω την ελπίδα ότι η απόφαση της ανακριτικής επιτροπής θα είναι τέτοια που θα αναγνωρίζει το δεδικασμένο γιατί αλλιώς θα παραπέμψει στο συνοδικό δικαστήριο και ελπίζω νόμιμα. Εκεί όμως θα προβάλουμε ότι το δικαστήριο αυτό είναι ανυπόστατο και έχουμε συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία που προκύπτουν», συμπλήρωσε.

Ο λόγος

Καταλήγοντας ο κύριος Βαβούσκος εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο αναφέρει πώς το Συνοδικό Δικαστήριο είναι ανυπόστατο σημειώνοντας ότι «τον Σεπτέμβρη του 2022 η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την συγκρότηση εκκλησιαστικού εξαμελούς συνοδικού δικαστηρίου και όρισε τα 6 μέλη για θητεία ενός έτους»

«Αυτό σημαίνει ότι αναγνώρισε η Ιερά Σύνοδος ότι οι αποφάσεις της πρέπει να δημοσιεύονται στο Απόστολος Βαρνάβας. Αυτή τη στιγμή έψαξα να βρω μετά το 2022 απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2023 για νέα σύνθεση του 6μελούς εκκλησιαστικού δικαστηρίου αφού η σύνθεση του έληξε τον Σεπτέμβριο του 2023 και δεν βρήκα καμία. Άρα δικαστήριο του οποίου η θητεία έληξε δεν μπορεί να δικάσει», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top