ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Μισή ντροπή του ΔΗΚΟ μισή δική σας 

Μισή ντροπή του ΔΗΚΟ μισή δική σας 

Υπάρχει ένας νέος περιοδεύων θίασος στην πόλη, αποτελείται από μόλις δύο (κακούς) ηθοποιούς και υπόσχεται άφθονο (και αθέλητο) γέλιο ερμηνεύοντας ένα χιλιοπαιγμένο και ελαφρώς ξεπερασμένο ρεπερτόριο. Το ανέλπιστο τηλεοπτικό ζευγάρι Νικόλας Παπαδόπουλος  - Χρίστος Χρίστου που ανέδειξε η κατά τ’ άλλα πιο-βαρετή-πέφτεις-σε-κώμα προεκλογική περίοδος προέκυψε σχεδόν ψυχαναγκαστικά και αποτελεί το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του πάλαι ποτέ ρυθμιστή του πολιτικού μας συστήματος, του ΔΗΚΟ.

Βλέπετε ο λόγος που το δημιούργημα του αείμνηστου Σπύρου -Εγώ Είμαι το Κράτος- Κυπριανού ξύνει τον πάτο του (ακροδεξιού) βαρελιού είναι κυρίως γιατί ανακάλυψε εν έτει 2024 το ΕΛΑΜ. Ή πιο σωστά, τώρα συνειδητοποίησε πως το φιδάκι που ζέσταινε στον κόρφο του εναλλάξ με τον ΔΗΣΥ έγινε ανακόντα και απειλεί να το συνθλίψει. Βλέπετε, τα δύο κόμματα με τη λέξη “δημοκρατικό” στην ονομασία δεν είχαν το παραμικρό γαμημένο πρόβλημα όταν η ακροδεξιά αλώνιζε την τελευταία δεκαετία με τις ευλογίες τους, απεναντίας τους έφτιαξαν μέχρι και αμμοδόχο, την ad hoc επιτροπή για το Δημογραφικό, για να παίζουν με τα κουβαδάκια τους με αντάλλαγμα τις ψήφους τους για την εκλογή της Αννίτας στην προεδρία της Βουλής. Και όχι μόνο αυτό. Βλέποντας πως η ακροδεξιά ρητορική ξεπουλάει σαν τις ζεστές τυρόπιτες του Παπαφιλίππου επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για δείξουν ποιος την έχει μεγαλύτερη - την απέχθεια προς τους μετανάστες, μα πού πήγε το μυαλό σας; 

Με την κανονικοποίηση της ακροδεξιάς ρητορικής λοιπόν από τις φουστανέλες ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ φτάσαμε σήμερα το ΕΛΑΜ να θεωρείται legit μη σας πω και must από εκείνους που ανέκαθεν φλέρταραν με το είδος αλλά ντρέπονταν να εκδηλωθούν. Τώρα δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να κρύβονται σε ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ και άρχισε μαζικά ο επαναπατρισμός τους στον φυσικό τους χώρο. Γι’ αυτό προέκυψε ξαφνικά αυτή τη σχεδόν εμμονική ενασχόληση των δύο Δημοκρατικών με το ΕΛΑΜ, όχι γιατί τους ενοχλεί η άνοδος της ακροδεξιάς αλλά γιατί η τελευταία έχει ρημάξει τα μαντριά τους. Αφήστε που δεν πιστεύω σε “άνοδο” της ακροδεξιάς στην Κύπρο τουλάχιστον. Ανέκαθεν ήταν δυσανάλογα πολλά τα φασιστόμουτρα στον μικρό αυτό τόπο που ανέδειξε πολλά λαμπερά αστέρια του χώρου - από τον πελλόγιωρκο μέχρι τα ορφανά της Χρυσής Αυγής. Δεν υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς αλλά άνοδος του ΕΛΑΜ καθώς όλο και περισσότεροι κάνουν outing - απελευθερώνονται βρε αδερφέ, βγαίνουν από την ντουλάπα και μπορούν πλέον να εκδηλώνονται ελεύθερα. Κάτι σαν Pride αλλά στο πιο... Proud Boys.

Ο Νικόλας λοιπόν είναι τόσο απορροφημένος από τον νέο ανένδοτο (ή αν προτιμάτε ανέκδοτο) αγώνα του να μην απολέσει την πολύτιμη τρίτη θέση του ρυθμιστή, που δεν έχει την παραμικρή επίγνωση της μακροπρόθεσμης ζημιάς που προκαλεί στον ίδιο, στο κόμμα του και κατ’ επέκταση στην ίδια τη δημοκρατία - άλλωστε κανένας Κύπριος πολιτικός δεν φημίζεται για τη διορατικότητά του, γιατί ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ να αποτελέσει εξαίρεση; Γιατί να μας απασχολήσει ένα αόριστο αύριο όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα χειροπιαστό (και όπως όλα δείχνουν ζοφερό) σήμερα; Ούτε που περνάει από το μυαλό του (και προφανώς και των γύρω του) ότι μέσα στην απελπισία του έχει ανάγει το ΕΛΑΜ όχι μόνο σε ισότιμο συνομιλητή και περιζήτητο debater αλλά στον πραγματικό ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Γιατί από αυτά τα αξιοθρήνητα debates είναι ολοφάνερα δύο πράγματα. Πρώτο ότι τον Νικόλα δεν τον ενοχλεί που απευθύνεται σε κοινό με ακραίες εθνικιστικές, ρατσιστικές, ομοφοβικές και σεξιστικές τάσεις (να μην πούμε τη ροπή στη βία και τον υπόκοσμο) αρκεί το συγκεκριμένο κοινό να ψηφίσει ΔΗΚΟ και δεύτερο -και πιο θλιβερό- τα δύο κόμματα δεν διαφέρουν και σε πολλά σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, απλά ερίζουν για το ποιο έχει την πιο σκληρή γραμμή με το ΔΗΚΟ να εμφανίζεται σαν κακή απομίμηση του ΕΛΑΜ

Εννοείται πως νικητής από αυτές τις “αναμετρήσεις” βγαίνει το ΕΛΑΜ. Άλλωστε όταν κάποιος παλεύει στις λάσπες με ένα γουρούνι λερώνονται μεν και οι δύο αλλά μόνο το γουρούνι το ευχαριστιέται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top