ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Προβληματισμό στους οδηγούς έχει προκαλέσει η τοποθέτηση προειδοποιητικής σήμανσης στις φωτοελεγχόμενες συμβολές όπου έχει εγκατασταθεί σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την Πρώτη Εκτελεστικό Μηχανικό του Τμήματος Δημοσιών Έργων και Συντονίστρια του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, κ. Ελπίδα Επαμεινώνδα για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κ. Επαμεινώνδα, θα τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση σε όλες τις φωτοελεγχόμενες συμβολές και στα τμήματα των δρόμων όπου έχει εγκατασταθεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Όπως σημείωσε οι εργασίες ξεκίνησαν από τις 21 Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός Ιουνίου 2024, παγκύπρια.

Σκοπός της τοποθέτησης της εν λόγω σήμανσης είναι να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι στο δρόμο που προτίθενται να περάσουν λειτουργεί σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Στόχος, συνέχισε, είναι «η ενίσχυση της υφιστάμενης σήμανσης για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών, έχει δηλαδή προειδοποιητικό χαρακτήρα, ενώ αναβαθμίζει επίσης το παρεχόμενο επίπεδο οδικής ασφάλειας της συμβολής. Όπως και πριν, τα οχήματα θα πρέπει να σταματούν όταν το φανάρι είναι κόκκινο, στη λευκή γραμμή του στοπ που υποδεικνύει υποχρεωτικό σταμάτημα».

Παράλληλα, «προωθούνται εργασίες συντήρησης της υφιστάμενης σήμανσης».

Η προειδοποιητική σήμανση αποτελείται από δυο σετ σήμανσης σε κάθε λωρίδα: η πρώτη έχει τοποθετηθεί ένα μέτρο πριν από τη λευκή γραμμή του στοπ και η δεύτερη σε απόσταση 50-70μ , ενώ έχει επίσης τοποθετηθεί και πινακίδα που καθορίζεται βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το ύψος της οριζόντιας σήμανσης στο οδόστρωμα είναι 1,5 χιλιοστά, το πάχος της είναι 15 εκατοστά και έτσι δεν προκαλείται θόρυβος.

Η προειδοποιητική σήμανση έχει ήδη τοποθετηθεί στα εξής πέντε σημεία μέχρι στιγμής στη Λευκωσία:

Λεωφ.Αθαλάσσας /Λεωφ.Ακροπόλεως /Λεωφ. Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, Λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη/Λεωφ.Γρίβα Διγενή,
Λεωφ. Λεμεσού/Οδός Αρμενίας,
Λεωφ. Στροβόλου Οδός Μαχαιρά και στη
Λεωφ. Μακαρίου/Οδός Διγενή Ακρίτα

Στην Πάφο έχει τοποθετηθεί στη συμβολή των Λεωφόρων Δημοκρατίας/Ευρώπης/Γιαννη Κρανιδιώτη/Ιγνατίας.

Προωθείται παράλληλα ότι θα επεκταθεί και στις άλλες πόλεις

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε ότι «η περαιτέρω σήμανση στους δρόμους και η οριζόντια σήμανση που άρχισε στα τμήματα δρόμων όπου έχει εγκατασταθεί σύστημα φωτοεπισήμανσης είναι προς την σωστή κατεύθυνση διότι είναι ενημερωτικά σήματα τα οποία ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς».

Είναι ένα βοηθητικό στοιχείο, όπως ανέφερε, ώστε να εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών για τις τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν σταθερές κάμερες. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα συμβάλει έτσι ώστε να γίνονται ακόμη λιγότερες παραβάσεις οι οποίες από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας των καμερών, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, έχουν μειωθεί.

Καταληκτικά σημείωσε ότι «ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών υπάρχει πρόταση ώστε το πρόστιμο της παράβασης του κόκκινου σηματοδότη, από το υφιστάμενο που είναι 25 ευρώ στην πρώτη λευκή γραμμή του στοπ και 300 ευρώ όταν ο οδηγός την ξεπεράσει, να έχει κλιμακωτή βαρύτητα και συγκεκριμένα να γίνει 25, 85 και 300 ευρώ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

ΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και και μελών της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top