LIKE ONLINE

Γυναίκες «εναντίον» ανδρών: Ποιος λέει πρώτος «σ ‘αγαπώ»; Ποιος υποφέρει περισσότερο από τον χωρισμό

Γυναίκες «εναντίον» ανδρών: Ποιος λέει πρώτος «σ ‘αγαπώ»; Ποιος υποφέρει περισσότερο από τον χωρισμό

Η στιγμή που θα ακουστεί το «σ’ αγαπώ» για πρώτη φορά σε μια σχέση είναι καθοριστική. Θα υπάρχει άραγε ανταπόκριση; Ποιος θα τολμήσει να ρισκάρει και να κάνει το πρώτο βήμα;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο SAGE Journal of Social and Personal Relationships, οι άνδρες είναι οι εκείνοι που παίρνουν την πρωτοβουλία να αποκαλύπτουν τα συναισθήματά τους στην αρχή.

Μάλιστα, κατά μέσο όρο, οι άνδρες σκέφτονται να εξομολογηθούν τον έρωτά τους γύρω στις 69 ημέρες μετά την έναρξη μιας σχέσης, ενώ οι γυναίκες δεν το σκέφτονται πριν τις 77 ημέρες.

Παρόλο που μπορεί να το αισθάνονταν από καιρό, το «σ’ αγαπώ» συνήθως δεν λέγεται αν δεν περάσουν 107 ημέρες για τους άνδρες και 122 ημέρες για τις γυναίκες.

Μήπως τελικά οι άνδρες είναι πιο ευαίσθητοι απ’ όσο νομίζαμε;

Ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος για τους άνδρες

Μια σειρά μελετών δείχνει ότι οι άνδρες τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι όντας σε μια υγιή σχέση επομένως φαίνεται να έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν από ένα διαζύγιο ή ένα χωρισμό όσον αφορά την υγεία και την ευημερία τους.

Φυσικά, ένας χωρισμός κοστίζει και στους δυο. Και τα δύο φύλα μπορεί να βιώσουν έντονα, άσχημα συναισθήματα και η σωματική τους υγεία να επηρεαστεί δυσμενώς. Αλλά οι βλαβερές συνέπειες μπορεί να είναι ισχυρότερες για τους άνδρες κυρίως λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων και προσδοκιών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια διαχρονική πεποίθηση πως οι άνδρες δεν πρέπει να λυγίζουν συναισθηματικά ούτε να ζητούν βοήθεια. Έχουν τον φόβο να μην «καταρρεύσουν» διότι σκέφτονται το τι μπορεί να σημαίνει αυτό τόσο για εκείνους, όσο και για τον περίγυρό τους.

Αυτό όμως, τους στερεί το να απευθυνθούν στα αγαπημένα τους πρόσωπα για υποστήριξη. Οι άνδρες τείνουν να εξαρτώνται περισσότερο συναισθηματικά από τους ερωτικούς τους συντρόφους και να έχουν λιγότερες «πηγές» υποστήριξης.

Σε παλαιότερη μελέτη, όταν παντρεμένοι άνδρες ρωτήθηκαν σε ποιον θα απευθύνονταν πρώτα εάν αισθάνονταν ανησυχία και θλίψη, το 71 τοις εκατό των ανδρών επέλεξαν την σύντροφό τους ενώ μόνο το 39 τοις εκατό των γυναικών επέλεξαν τους συζύγους τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν έχουν φίλους ή οικογένεια, αλλά μπορεί να είναι λιγότερο συνηθισμένοι στο να αναζητούν ή να λαμβάνουν συναισθηματική υποστήριξη.

Πηγή: VITA

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

ΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και και μελών της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top