Η Σαουδική Αραβία ονομάζει πρεσβευτή στη Συρία, για πρώτη φορά από το 2012

Η Σαουδική Αραβία ονομάζει πρεσβευτή στη Συρία, για πρώτη φορά από το 2012

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες Κυριακή τον διορισμό νέου πρεσβευτή στη Δαμασκό, τον πρώτο έπειτα από μια δεκαετία και πλέον ρήξης, μετά το ξέσπασμα του εξαιρετικά περίπλοκου πολέμου στη Συρία.

Σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, η κυβέρνηση ονόμασε τον Φάισαλ μπιν Σαούντ Αλ Μετζφέλ νέο πρεσβευτή του βασιλείου στη Συρία.

Ο νέος απεσταλμένος δήλωσε πως σκοπός του είναι να «ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις δυο αδελφές χώρες», σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων.

Έπειτα από χρόνια διπλωματικής απομόνωσης, αφού η καταστολή ξεσηκωμού πολιτών το 2011 οδήγησε στο ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου, η Συρία του Μπασάρ αλ Άσαντ επανεντάχθηκε στον Αραβικό Σύνδεσμο τον Μάιο του 2023.

Η Σαουδική Αραβία, που υποστήριξε οργανώσεις ανταρτών όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία κι έκλεισε την πρεσβεία της στη Δαμασκό το 2012, αποκατέστησε κατόπιν της σχέσεις της με την κυβέρνηση Άσαντ κι άνοιξε εκ νέου τη διπλωματική αποστολή της στη συριακή πρωτεύουσα.

Το βασίλειο έστειλε σε πρώτη φάση επιτετραμμένο, ενώ στο Ριάντ ανέλαβε καθήκοντα πρεσβευτής της Συρίας τον Δεκέμβριο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE