ΔΙΕΘΝΗ

Το πολυτελές καταφύγιο του Νετανιάχου σε βίλα Αμερικανοεβραίου κροίσου

Το πολυτελές καταφύγιο του Νετανιάχου σε βίλα Αμερικανοεβραίου κροίσου

Στη μυστική έπαυλη του Αμερικανοεβραίου Σιμόν Φάλιτς, στην Ιερουσαλήμ, δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα.

Εκεί φέρεται να βρίσκει καταφύγιο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, αναφέρει η η εφημερίδα Jerusalem Post.

Ο δισεκατομμυριούχος Φάλιτς, στενός φίλος του Νετανιάχου, μίλησε για τη σχέση του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, σε συνέντευξή του στο δίκτυο «N12 News».

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, οι Νετανιάχου έμεναν συχνά - πυκνά στην πολυτελή οικία του στην Ιερουσαλήμ, ειδικά σε περιόδους κρίσεων, όπως όταν το Ιράν εξαπέλυσε drones και πυραύλους κατά του Τελ Αβίβ.

Υπήρξε επίσης έντονη φημολογία ότι ο Φάλιτς διαθέτει πυρηνικό καταφύγιο στην οικία του, ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να το αρνηθεί επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ασφαλές δωμάτιο και ένα home cinema.

«Δεν υπάρχει καταφύγιο. Υπάρχει ένα ασφαλές δωμάτιο στον δεύτερο όροφο και ένα υπόγειο όπου έχουμε ένα home theater», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανοεβραίος στο ισραηλινό δίκτυο N12 News.

Η οικογένεια Φάλιτς, με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από το Μαϊάμι έως το Ισραήλ, κατείχε το μεγαλύτερο δίκτυο αφορολογήτων ειδών στην Αμερική και άλλες μάρκες πολυτελείας. Ήταν σημαντικοί χορηγοί φιλο-ισραηλινών και σιωνιστικών οργανώσεων κι έχουν μακροχρόνια φιλία με την οικογένεια Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου και η οικογένειά του φέρεται να προτιμούν την διαμονή στην έπαυλη του Φάλιτσς αντί για τις οικίες που οι ίδιοι διαθέτουν, σχολιάζει η ισραηλινή εφημερίδα.

Πηγές αναφέρουν ότι η οικία του Φάλιτς προσφέρει άνεση, ασφάλεια και ευκολία σε ό,τι αφορά την φιλοξενία.

Η εφημερίδα Jerusalem Post αναφέρει επίσης ότι το ισραηλινό κράτος επιβαρύνθηκε με σημαντικά ποσά για τη διαμονή της πρωθυπουργικής οικογένειας στην οικία Φάλιτς, κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς.

Σε δηλώσεις της στο δίκτυο «N12», η μητέρα του Φάλιτς, έσπευσε να ξεκαθαρίσει και τη φημολογία περί πυρηνικού καταφυγίου. «Μας έκανε να...γελάσουμε», λέει χαρακτηριστικά.
«Μας φάνηκε αστείο γιατί είναι τόσο παράλογο. Δεν υπάρχει πυρηνικό καταφύγιο».

Ο Σιμόν Φάλιτς εξήγησε τους λόγους για το οποίους προτιμά την έπαυλή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός:

«Πρόκειται για ένα αρχοντικό, πολύ άνετο για φιλοξενία και χαλάρωση, και εύκολο να προστατευθεί κανείς από διαδηλώσεις και διαδηλωτές. Δεν ακούς τι πραγματικά συμβαίνει έξω, ουσιαστικά δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα», τόνισε στο ισραηλινό δίκτυο.

Από την πλευρά του, το γραφείο το ισραηλινού πρωθυπουργού διευκρίνισε ότι ο Νετανιάχου έμεινε στο σπίτι του Φάλιτς προσωρινά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές δωμάτιο στο διαμέρισμά του στην Ιερουσαλήμ.

Ο Σίμον Φάλιτς ρωτήθηκε επίσης αν λάμβανε ενοίκιο από την πρωθυπουργική οικογένεια:

«Δεν παίρνω ενοίκιο από κανέναν που επισκέπτεται το σπίτι μου».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να συνεχίσει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει οι διαδικασίες για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top