ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ο κύριος Αντωνίου αναφέρει πως μετά και από αυτή την εξέλιξη η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Το ΕΒΕΛ μαζί με τις Αρχές της πόλης και με τον Υπουργό Μεταφορών, θα καταβάλει προσπάθειες έχοντας κατά νου και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι η επένδυση θα γίνει με τον Α ή Β τρόπο, έτσι ώστε να εξευρεθεί νέος Επενδυτής.  

«Θα πρέπει να βρούμε αυτόν τον τρόπο για να γίνει τάχιστα αυτή η επένδυση. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα χαρώ να δω έναν Επενδυτή από το εξωτερικό, αλλά θα ενθουσιαστώ εάν ενδιαφερθούν Κύπριοι επιχειρηματίες».

Ήδη κάποιοι Επιχειρηματίες επικοινώνησαν με το ΕΒΕΛ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα σε ότι αφορά στο λιμάνι και στη μαρίνα Λάρνακας, ο κύριος Αντωνίου ανέφερε πως το λιμάνι θα περιέλθει στην κατοχή της Αρχής Λιμένων και η μαρίνα, στο υφυπουργείο τουρισμού, ίσως. Αυτό αναμένεται να διαφανεί ύστερα από τη συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών και των φορέων της Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ σημείωσε τέλος, ότι η σημερινή κατάληξη με την άμεση διακοπή της σύμβασης από πλευράς κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι έγιναν λάθη, ακόμα και στο θέμα του συμβολαίου μεταξύ της κυβέρνησης και της Kition. Ένα συμβόλαιο, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνώριζαν οι Αρχές της Λάρνακας.

«Δεν γνωρίζαμε τους όρους. Το μόνο που μάθαμε ήταν πως πρόκειται για ένα περίπλοκο συμβόλαιο».

Τέλος, ο Νάκης Αντωνίου σημείωσε ότι στόχος του ΕΒΕΛ είναι να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η κυβέρνηση, για να υλοποιηθεί το έργο. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top