ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βύρας για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας: «Έχουμε αποδείξει ότι πετυχαίνουμε τους μεγάλους μας στόχους»

Βύρας για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας: «Έχουμε αποδείξει ότι πετυχαίνουμε τους μεγάλους μας στόχους»

Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, τον τερματισμό από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της σύμβασης παραχώρησης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, με την ανάδοχο εταιρεία.

«Ο Δήμος Λάρνακας, με τη συμβολή όλων των φορέων της πόλης, κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια και βοήθεια προκειμένου το έργο να συνεχιζόταν απρόσκοπτα. Λειτουργήσαμε με τρόπο θετικό και εποικοδομητικό, κάτι που έχουν αναγνωρίσει όλες οι πλευρές. Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους και τον αρμόδιο Υπουργό για εξεύρεση λύσεων μπροστά στις δυσκολίες που προέκυψαν. Γι’ αυτό και ζητήσαμε ως Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν προέκυψε το ζήτημα της εγγυητικής.

Μόλις ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη, ζητήσαμε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

Στη συνάντηση θα ζητήσουμε ενημέρωση και θα συζητήσουμε για το πώς θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί το έργο με νέα πλέον δεδομένα, θέση η οποία έχει εκφραστεί με τον πιο έντονο και επίσημο τρόπο, τόσο από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όσο και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέση που μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας, αλλά και την κυπριακή οικονομία.

Τα τελευταία επτά χρόνια στο Δήμο Λάρνακας έχουμε αποδείξει ότι πετυχαίνουμε τους μεγάλους μας στόχους. Ακόμα και όταν αυτοί φαντάζουν άπιαστοι, όπως ήταν η μετακίνηση των δεξαμενών πετρελαιοειδών και υγραερίου. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και να φέρνουμε αποτελέσματα. Και το πετυχαίνουμε όταν εργαζόμαστε μεθοδικά, συλλογικά και υπεύθυνα. Με τον ίδιο τρόπο θα εργαστούμε και για το έργο Λιμάνι Μαρίνα Λάρνακας, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top