ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «σχέδιο Β’» για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας - Η πρόταση που θέτει στο τραπέζι ο Δήμος Λάρνακας

Το «σχέδιο Β’» για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας - Η πρόταση που θέτει στο τραπέζι ο Δήμος Λάρνακας

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί η απόφαση για τερματισμό της σύμβασης με την ΚΙΤΙΟΝ ξεκαθάρισε και σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», αναφέρε πως η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει το έργο πίσω σε πορεία υλοποίησης.

Αποκάλυψε επίσης πως δεν η πρώτη φορά πως ο Δήμος Λάρνακας θέτει πρόταση στο τραπέζι για διαχωρισμό λιμανιού και μαρίνας από την επένδυση.

Πως απαντά στην ανακοίνωση της ΚΙΤΙΟΝ

Κληθείς να απαντήσει στη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας που ήρθε μετά τη διάσκεψη Τύπου στο Υπουργείο Μεταφορών, ο Αλέξης Βαφεάδης σχολίασε: «Δεν καταλαβαινω με ποιον τρόπο υπονομεύεται το Κράτος Δικαίου με το να εφαρμόσουμε εμείς όρους και πρόνοιες της σύμβασης».

Συνέχισε λέγοντας «Από τις 31 Ιανουαρίου που η εταιρεία αρνήθηκε να ανανεώσει την εγγυητική, δώσαμε πολλές ευκαιρίες. Για το μέλλον, τα χέρια μας είναι δεμένα, τερματίστηκε η σύμβαση και πρέπει να προχωρήσουμε με το σχέδιο Β’».

Αποκάλυψε ότι είχε ζητηθεί από μέτοχο της εταιρείας προθεσμία για να φέρει ενώπιον τους εγγυητή αλλά σύμφωνα και με την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό καθώς θα θεωρείτο ότι θα είναι από ιδιώτη και είναι νόμιμο.

Επαφές για την επόμενη μέρα για λιμάνι – μαρίνα, άρχισε ο Δήμος Λάρνακας

Αρχισε επαφές με διάφορους φορείς της πόλης ο Δήμος Λάρνακας προκειμένου να διασαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη μέρα του τερματισμού της σύμβασης μεταξύ κυβέρνησης και αναδόχου εταιρείας για υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας «την επομένη του τερματισμού της σύμβασης μεταξύ κυβέρνησης και αναδόχου εταιρείας για υλοποίηση της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, αρχίζουμε επαφές με διάφορους παράγοντες και όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου την Παρασκευή που θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να πάμε με μια συγκεκριμένη εισήγηση».

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση με τον Υπουργό θα «πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα στην παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας».

«Στη συνάντηση θα ζητήσουμε να ενημερωθούμε και θα συζητήσουμε πως προχωρά η υλοποίηση του έργου με τα νέα δεδομένα. Θέση όλων των αρμοδίων φορέων της Λάρνακας είναι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, το οποίο αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό έργο για την πόλη, αλλά και την κυπριακή οικονομία», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι αύριο Τετάρτη θα έχουμε συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Λάρνακας, ενώ θα ξεκινήσουμε και συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα. «Στόχος των επαφών και συναντήσεων είναι να δούμε τι γίνεται την επόμενη μέρα και να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος», πρόσθεσε.

Εξήγησε επίσης ότι «οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να γίνει διαχωρισμός του έργου, δηλαδή η μαρίνα να δοθεί σε επενδυτή και το λιμάνι να παραμείνει στη δικαιοδοσία της Αρχής Λιμένων». «Πιστεύουμε ότι ο κυριότερος λόγος που δεν προχώρησε το έργο είναι το μεγάλο κόστος για τα έργα που θα γίνουν στο λιμάνι» είπε.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας επανέλαβε ότι «αποτελεί αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης παραχώρησης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία» και σημείωσε πως «ο Δήμος με τη συμβολή όλων των φορέων της πόλης, κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια και βοήθεια προκειμένου το έργο να συνεχιζόταν απρόσκοπτα».

Λειτουργήσαμε, συνέχισε «με τρόπο θετικό και εποικοδομητικό και είχαμε διαρκή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους και τον αρμόδιο Υπουργό για εξεύρεση λύσεων μπροστά στις δυσκολίες που προέκυψαν».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top