ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Για τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου και για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σχετικά με την υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Αββακούμ, δικηγόρος των μοναχών, Αναστάσιος Βαβούσκος

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Βαβούσκος σχολίασε τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου στις οποίες ανέφερε ότι «όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα».

«Η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ήταν ατυχής και εντελώς άστοχη και εκθέτει τον Μακαριότατο διότι η Ανακριτική Επιτροπή έχει την εξουσία ή να αποφασίσει την ποινική δίωξη ή να θέσει την υπόθεση στο αρχείο», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν κρίνει ότι δεν υπάρχει θέμα δίωξης δεν την θέτει υπό έγκριση. Αν όμως αποφασίσει ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη δεν την στέλνει, όπως άκουσα από αυτοαποκαλούμενους ειδικούς, στο Συνοδικό Δικαστήριο. Οφείλει, κατά τον Καταστατικό Χάρτη, να την στείλει στον Εκκλησιαστικό Εισαγγελέα ο οποίος πρέπει να πάρει προθεσμία για να συντάξει, μετά το πόρισμα, κατηγορητήριο. Μετά, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη που επικαλείται ο Αρχιεπίσκοπος, θα πρέπει το κατηγορητήριο, με όλο το μαρτυρικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις, να δοθεί στους κατηγορούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να εξετάσουνε τις καταθέσεις. Θα χρειαστούν τουλάχιστο ένα 10ημερο για να ετοιμαστούν και να τις σχολιάσουν στο Συνοδικό Δικαστήριο. Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα», πρόσθεσε.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top