ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Για τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου και για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σχετικά με την υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Αββακούμ, δικηγόρος των μοναχών, Αναστάσιος Βαβούσκος

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Βαβούσκος σχολίασε τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου στις οποίες ανέφερε ότι «όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα».

«Η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ήταν ατυχής και εντελώς άστοχη και εκθέτει τον Μακαριότατο διότι η Ανακριτική Επιτροπή έχει την εξουσία ή να αποφασίσει την ποινική δίωξη ή να θέσει την υπόθεση στο αρχείο», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν κρίνει ότι δεν υπάρχει θέμα δίωξης δεν την θέτει υπό έγκριση. Αν όμως αποφασίσει ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη δεν την στέλνει, όπως άκουσα από αυτοαποκαλούμενους ειδικούς, στο Συνοδικό Δικαστήριο. Οφείλει, κατά τον Καταστατικό Χάρτη, να την στείλει στον Εκκλησιαστικό Εισαγγελέα ο οποίος πρέπει να πάρει προθεσμία για να συντάξει, μετά το πόρισμα, κατηγορητήριο. Μετά, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη που επικαλείται ο Αρχιεπίσκοπος, θα πρέπει το κατηγορητήριο, με όλο το μαρτυρικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις, να δοθεί στους κατηγορούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να εξετάσουνε τις καταθέσεις. Θα χρειαστούν τουλάχιστο ένα 10ημερο για να ετοιμαστούν και να τις σχολιάσουν στο Συνοδικό Δικαστήριο. Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα», πρόσθεσε.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top