ΠΑΡΑ-THEMA

Τι δεν μας λέτε κύριε Βαφεάδη;

Τι δεν μας λέτε κύριε Βαφεάδη;

Τερματίστηκε η σύμβαση του κράτους με την Kition Ocean Holdings για τα έργα στο λιμάνι Λάρνακας και μαρίνας, ύψους 1.2 δις ευρώ.

Μια πονεμένη ιστορία για την πόλη της Λάρνακας, η οποία μόλις τον Απρίλιο του 2022 η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη με κουστωδίες και φιέστες στο λιμάνι της Λάρνακας, παρέδιδε το κλειδί του λιμανιού στην Kition Στη Λάρνακα, ήταν κοινό μυστικό πως η εταιρεία πέραν από κάποιες μικρές αναπτύξεις εντός της μαρίνας τίποτε άλλο δεν έκανε, παρά μόνο όλο αυτό το χρονικό διάστημα εισέπραττε εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση του λιμανιού.

Φτάσαμε στο σήμερα, με συζητήσεις επί συζητήσεων, με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη όπου η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα κατέθεσε την εγγυητική, την οποία δεν κατέθεσε ποτέ. Από σήμερα τα ξημερώματα, η κυριότητα του λιμανιού της Λάρνακας περιήλθε στην κυριότητα της Αρχής Λιμένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την μαρίνα Λάρνακας, θα την αναλάβει το υφυπουργείο τουρισμού.

Τα ερωτήματα πολλά. Τόσο για το περιεχόμενο της σύμβασης το οποίο υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα επτασφράγιστο μυστικό με ρήτρα εμπιστευτικότητας, όσο και για τις κινήσεις του αρμόδιου υπουργείου μεταφορών, σε σχέση με την εγγυητική. Πώς αφέθηκε ο Δήμος Λάρνακας να ετοιμάσει την οικοδομική άδεια ύψους περίπου 700.000 ευρώ για την Α φάση του έργου;

Τι πήγε λάθος σε αυτή την  πονεμένη ιστορία και πώς η κυβέρνηση και με ποιόν τρόπο θα αναλάβει το έργο; Ποιοι φέρουν ευθύνη για αυτήν την τσαπατσουλιά που στο τέλος της ημέρας προκαλεί τεράστιο κόστος στο κράτος και κυρίως καθυστέρηση στην ανάπτυξη της πόλης του Ζήνωνα.

ΕΓ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top