ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για τη μαρίνα Λάρνακας»

ΠτΔ πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για τη μαρίνα Λάρνακας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι «έχουμε διάφορα σημαντικά θέματα που θέλω να συζητήσουμε συμπεριλαμβανομένου και του της μαρίνας της Λάρνακας, για τα επόμενα βήματα. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Εξάλλου, είχαμε ξεκινήσει την προεργασία.

Υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα που ήταν και μέσα στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Το πρώτο αφορά την έγκριση της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά την αναθεώρηση των στεγαστικών σχεδίων αναζωογόνησης ορεινών, ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών.

Και είναι σημαντικό ότι προσθέτουμε περισσότερες κοινότητες, περισσοτέρους δικαιούχους, έχουμε και τους φοιτητές πλέον στους δικαιούχους, αλλά αυξάνεται και το επίδομα που ως κράτος θα παραχωρούμε μέσα στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος στους συνταξιούχους.

Υπήρξε ένας πολύ καλός συντονισμός του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών ο οποίος είδε σχεδόν όλους τους Υπουργούς. Υπάρχουν και κάποιες άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν όσον αφορά τις ορεινές και τις ακριτικές περιοχές.

Το δεύτερο είναι ο τροποποιητικός νόμος που θα ρυθμίζει την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, είτε από κράτη μέλη είτε από τρίτες χώρες, στην Κύπρο. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και είναι κάτι που θεωρώ πως θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα της ανώτερης εκπαίδευσης στον τόπο μας και, περαιτέρω, θα υλοποιήσει ένα από τους βασικούς στόχους, έτσι ώστε η Κύπρος να καταστεί ποιοτικό εκπαιδευτικό κέντρο. Υπογραμμίζω τη λέξη ‘ποιοτικό’, διότι αυτός είναι ο στόχος μας, να γίνουμε ένα κέντρο αναφοράς για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top