ΥΓΕΙΑ

Νιώθει ο σκύλος σας ασφαλής μαζί σας; Αυτά είναι τα σημάδια

Νιώθει ο σκύλος σας ασφαλής μαζί σας; Αυτά είναι τα σημάδια

Μια αγωνία που έχουν όλοι οι κηδεμόνες σκύλων -και κατοικίδιων γενικότερα- είναι η εξής: Νιώθει το ζωάκι μου ασφαλές μαζί μου; Κι αν ναι, ποια είναι τα σημάδια; Η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με το τετράποδο φίλο σας, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να τον «διαβάζετε», ειδικά όταν πρόκειται για τις ανάγκες ενυδάτωσης, τροφής και άσκησης. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να αναγνωρίσετε αν ο σκύλος σας αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος κοντά σας.

Υπάρχουν όμως 10 συγκεκριμένα σημάδια που επιβεβαιώνουν πως η σχέση που έχετε με τον σκύλο σας βασίζεται στην ηρεμία, την ασφάλεια και την προστασία.

1. Έχετε σωματική επαφή

Αν ο σκύλος σας την ώρα που είναι μαζί σας, ακουμπάει το κεφάλι του στην αγκαλιά σας, στα πόδια σας ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας, τότε αυτό δείχνει καθαρά πως νιώθει ασφαλής και αβλαβής. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να εκφράσει την επιθυμία για εγγύτητα και σύνδεση μαζί σας.

2. Έχει ενθουσιασμό και διάθεση για παιχνίδι

Όταν το ζωάκι σας φέρνει συνεχώς στα πόδια σας παιχνίδια κι άλλα αγαπημένα του αντικείμενα και επιδεικνύει αυτή την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά, τότε σίγουρα δείχνει μια αίσθηση άνεσης και ευχαρίστησης στην παρουσία του κηδεμόνα του. Οπότε, μην αρνείστε τα παιχνίδια μαζί του και δείξτε του κι εσείς κάθε φορά τον αντίστοιχο παιχνιδιάρικο ενθουσιασμό.

3. Τρώει άνετα

Οι σκύλοι που αισθάνονται ασφαλείς, πάντα τρώνε τα γεύματά τους χωρίς δισταγμό ή άγχος. Το να είναι χαλαρός την ώρα που τρώει, υποδηλώνει εμπιστοσύνη στο περιβάλλον και βεβαιότητα ότι ο κηδεμόνας του θα φροντίσει για τις ανάγκες του. Όμως, είναι απαραίτητο την ώρα που τρώει, να μην τον ενοχλείτε και να μην τον διακόπτετε.

4. Κουνάει την ουρά του γύρω σας

Οι σκύλοι επικοινωνούν μέσω της γλώσσας του σώματός του κι όταν κουνάνε την ουρά τους, αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη χαράς και άνεσης. Βέβαια, είναι σημαντικό να μπορείτε να αναγνωρίζετε τον τρόπο που κουνάει κάθε φορά την ουρά του ο σκύλος σας, καθώς η ταχύτητα και το ύψος του κουνήματος μπορεί να μεταφέρει διαφορετικά συναισθήματα. Ένας πολύ φιλικός σκύλος μπορεί να κουνάει την ουρά του πιο ελεύθερα, μαζί με τους γοφούς του. Αυτό ακριβώς το χαρούμενο και χαλαρό κούνημα της ουράς είναι που υποδηλώνει μια θετική συσχέτιση, υποδεικνύοντας ότι ο σκύλος σας αισθάνεται ασφαλής και χαρούμενος με την παρουσία σας.

Με ποιον τρόπο καταλαβαίνει ο σκύλος σας ότι τον αγαπάτε

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν μεταξύ θυμωμένων ή ευτυχισμένων ανθρώπων.

5. Οι ήχοι που κάνουν

Οι σκύλοι, εκτός από την γλώσσα του σώματος που αναφέραμε, επικοινωνούν και μέσω του γαβγίσματός τους. Το να μην γαβγίζει ο σκύλος σας όσο είστε μαζί του, υποδηλώνει μια αίσθηση χαλάρωσης, προστασίας και ασφάλειας. Μάλιστα, υπάρχουν και μερικοί σκύλοι που όταν αισθάνονται άνετα κλαψουρίζουν αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει πάλι να μπορείτε να αναγνωρίζετε το είδους του κλαψουρίσματος.

6. Έχει ήρεμη στάση και χαλαρά αυτιά/μάτια

Όταν τα αυτιά δεν είναι ούτε γυρισμένα προς τα πίσω ούτε τεντωμένα αλλά αντιθέτως είναι χαλαρά κάτω και συνδυάζονται με ήρεμη έκφραση, τότε σίγουρα ο τετράποδος φίλος σας είναι ικανοποιημένος και ασφαλής. Γενικότερα, μια χαλαρή στάση, συμπεριλαμβανομένων των χαλαρών μυών και μιας ήρεμης συμπεριφοράς, υποδηλώνει ότι ο σκύλος σας είναι άνετος και χαρούμενος.

7. Σας γλείφει

Τα σκυλιά συχνά γλείφουν ως χειρονομία στοργής και εμπιστοσύνης κι αυτή η συμπεριφορά πηγάζει από το ένστικτό τους και μοιάζει με τον τρόπο που τα κουτάβια αλληλεπιδρούν με τις μητέρες τους. Όταν λοιπόν ο σκύλος σας σάς γλείφει, είναι σημάδι δέσιμου και άνεσης.

8. Έχει οπτική επαφή μαζί σας

Αν θέλετε να μάθετε αν ο σκύλος σας αισθάνεται ασφαλής μαζί σας, κοιτάξτε τον στα μάτια. Η άμεση οπτική επαφή είναι μια ισχυρή μορφή επικοινωνίας στον κόσμο των σκύλων κι έτσι όταν ο σκύλος σας σάς κοιτάζει έντονα στα μάτια και με διάρκεια, αυτό σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ σας αλλά φυσικά κι έναν πολύ ισχυρό δεσμό.

9. Κοιμάται άνετα δίπλα σας ή στο δωμάτιό σας

Εάν ο σκύλος σας επιλέγει να κοιμάται κοντά σας, είτε στο πάτωμα του δωματίου σας είτε πάνω στο κρεβάτι σας, αυτό σημαίνει πως σας βλέπει ως πηγή ασφάλειας και προστασίας. Τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης και το να βρίσκονται κοντά στον αρχηγό της αγέλης, τους παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας.

10. Έχει εκτεθειμένα συγκεκριμένα μέρη του σώματός του

Όταν ο σκύλος σας κοιμάται δίπλα σας ή στα πόδια σας και με την κοιλιά του εκτεθειμένη, δηλαδή κάθεται ανάσκελα, αυτό δείχνει μια βαθιά αίσθηση εμπιστοσύνης. Το ίδιο ισχύει κι όταν έχει εκτεθειμένα κι άλλα ευάλωτα μέρη του σώματός του, όπως για παράδειγμα τον λαιμό του, μιας κι αυτό υποδηλώνει ότι σας επιτρέπει να τον χαϊδέψετε ή να τον ξύσετε εκεί χωρίς να δείξει σημάδια ενόχλησης.

Αν λοιπόν παρατηρείτε μερικά ή κι όλα τα παραπάνω σημάδια, τότε σίγουρα είστε ο τέλειος κηδεμόνας για τον σκύλο σας και έχετε καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να χτίσετε μια υπέροχη σχέση, βασισμένη στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη. 

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Θα «λιώσουμε» και σήμερα - Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε αναλυτικά το «καιρικό μενού»



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top