ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανταποδίδει τα «πυρά» η Αννίτα – Απαντά σε ΠτΔ για προσκλήσεις και για «κηδεμονία Αναστασιάδη»

Ανταποδίδει τα «πυρά» η Αννίτα – Απαντά σε ΠτΔ για προσκλήσεις και για «κηδεμονία Αναστασιάδη»

Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου τις Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, έδωσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, όσον αφορά την παρουσία του σε εκδηλώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «δεν ανήκουμε στην συμπολίτευση για να προσκαλέσουμε τον Πρόεδρο».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Αννίτα Δημητρίου σχολίασε μεταξύ άλλων, για την παρουσίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε διάφορες προεκλογικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα ανταπέδωσε τα «πυρά» του ΑΚΕΛ,

Όπως ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου, «δεν ανήκουμε στην συμπολίτευση για να προσκαλέσουμε τον Πρόεδρο, ιδίως σε μια προεκλογική. Σε ένα συνέδριο βεβαίως άλλων κομμάτων, κι εγώ ως Πρόεδρος της Βουλής έχω παρευρεθεί. Τώρα έχουμε προεκλογική εκστρατεία και ναι είναι μια πολιτική θέση και η Προεδρία της Δημοκρατίας και θεωρούμε ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία οφείλει να κρίνει με πολιτικά κριτήρια που πρέπει να παρευρεθεί. Το κριτήριο είναι ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με τη συγκατάθεση του ΔΗΣΥ, και ταυτόχρονα απευθύνει ομιλίες που έχουν να κάνουν με στήριξη άλλων χώρων, που δεν συμφωνούν με τη φιλοσοφία του ΕΛΚ, σε προεκλογική εκστρατεία».

Ανταποδίδει τα «πυρά» σε ΑΚΕΛ

Ανάμεσα στα θέμα που κλίθηκε να σχολιάσει η Αννίτα Δημητρίου ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (28/05) το ΑΚΕΛ, κατά την οποία αναφέρθηκε ότι, «είναι πάντως φανερό ότι η ηγεσία του Συναγερμού, της κ. Δημητρίου και του κ. Δίπλαρου, πάντα υπό την κηδεμονία Αναστασιάδη, επιδιώκει την πόλωση γιατί τελεί υπό πανικό».

Απαντώντας σε αυτό η Αννίτα Δημητρίου τόνισε πως, «χθες διάβαζα την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, γίνεται να υπαινίσσεται ότι η Αννίτα Δημητρίου είναι υπό την κηδεμονία του οποιουδήποτε; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Είμαι στην πρώτη γραμμή τα τελευταία χρόνια, βρισκόμουν ποτέ υπό κηδεμονία είτε σαν Πρόεδρος της Βουλής, είτε ως βουλεύτρια; Είναι τώρα αυτές τακτικές και μέθοδοι να αναπτερώσουμε το ηθικό των ψηφοφόρων μας; Εμείς σε καμία ανακοίνωσή μας δεν έχουμε αναφερθεί προσωπικά είτε στον κ Στεφάνου, είτε στον οποιοδήποτε άλλον. Με το ΑΚΕΛ έχουμε ιδεολογικές διαφορές».

Δείτε βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top