ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Αννίτα Δημητρίου και Στέφανος Στεφάνου γνωρίζουν πολύ καλά πως η επομένη των εκλογών θα τους βρει είτε νικητές είτε ηττημένους. Στη δεύτερη περίπτωση, θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη των επιλογών τους. Ειδικότερα για την Αννίτα Δημητρίου, όπως γράψαμε αρκετές φορές, οι ευρωεκλογές θεωρούνται για την ίδια, ένα crash test.

Από την άλλη στο ΔΗΚΟ, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το κόμμα του κέντρου κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση, από το ΕΛΑΜ. Η εικόνα των τελευταίων ημερών όπως διαμορφώνεται, ασκεί μεγαλύτερες πιέσεις στις ηγεσίες των κομμάτων, σε μία προσπάθεια να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους.

Ισχυρό και πρωταγωνιστικό ΑΚΕΛ

Σύνθημα για ισχυρό ΑΚΕΛ έστειλε ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στην τελική προεκλογική συγκέντρωση. Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τους Νίκο Αναστασιάδη, Νίκο Χριστοδουλίδη και Αννίτα Δημητρίου, ότι κατέλαβαν την εξουσία με τις ψήφους του ΕΛΑΜ. Ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε πως το ΑΚΕΛ είναι η μόνη δύναμη που τόσα χρόνια στέκεται μόνη της απέναντι στην ακροδεξιά και τον νεοφασισμό.

Επίθεση Νικόλα Παπαδόπουλου κατά ΔΗΣΥ για το δικαίωμα βέτο

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον ΔΗΣΥ να εξηγήσει στον Κυπριακό λαό γιατί δεν καταψήφισε την πρόταση των μεγάλων κρατών της Ευρώπης, να αφαιρέσουν το δικαίωμα βέτο και το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου από τα μικρά κράτη μέλη, με τον ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίζει πως είναι κατά της οποιασδήποτε αλλαγής αυτού του δικαιώματος.

Οι τελευταίες μετρήσεις φανερώνουν μια μεγάλη αλλαγή στο κομματικό σκηνικό του τόπου με την εμφάνιση και του Volt, το οποίο φαίνεται να κερδίζει έδαφος, αντλώντας μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, κυρίως από το ΑΚΕΛ. Εκείνο που αναμένεται ότι θα κρίνει το αποτέλεσμα όσον αφορά την πρωτιά τουλάχιστον, είναι οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι και προς τα πού θα κινηθούν. Τρεις Τουρκοκύπριοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ΑΚΕΛ, Οικολόγων και Volt.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top