ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Πάνω από 16 χιλιάδες αιτήσεις για φοιτητική χορηγία έχει λάβει η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως εξήγησε στο ThemaOnline o Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός της Υπηρεσίας, Γαβριήλ Μίθηλλος, λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων, οι αιτήσεις εξετάζονται ανά περιόδους με βάση την ημερομηνία υποβολής τους και η καταβολή των ποσών γίνεται σταδιακά μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

«Όλες οι αιτήσεις έχουν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό της Υπηρεσίας. Είναι 16,300 αιτήσεις. Έγιναν ήδη δύο πληρωμές για συνολικά 3,777 άτομα και έχουμε ακόμα 500 εγκεκριμένες αιτήσεις που θα πληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου. «Μέχρι στιγμής εξετάστηκαν οι αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν μέχρι 6 Μαρτίου. Όσες από αυτές δεν πληρώθηκαν ακόμη, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ήταν πλήρως συμπληρωμένες ή έλειπαν κάποια στοιχεία και στείλαμε σχετικές επιστολές με προθεσμία να παραδώσουν ό,τι χρειάζεται μέσα σε ένα μήνα. Οπότε θα πληρωθούν αργότερα εφόσον εγκριθούν. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν από 7 μέχρι 12 Μαρτίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας στα νούμερα 22804002, 22804017 και 22804047 ο τηλεφωνητής ενημερώνει αυτόματα την περίοδο των αιτήσεων που εξετάζονται τη δεδομένη στιγμή.

Το ύψος της φοιτητικής χορηγίας

Σε περίπτωση ένστασης σε σχέση με το ύψος της χορηγίας που καταβλήθηκε, μπορεί να υποβληθεί σχετική επιστολή προς την Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών σημειώνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που θα στηρίξουν τον λόγο της ένστασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top