ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Πάνω από 16 χιλιάδες αιτήσεις για φοιτητική χορηγία έχει λάβει η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως εξήγησε στο ThemaOnline o Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός της Υπηρεσίας, Γαβριήλ Μίθηλλος, λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων, οι αιτήσεις εξετάζονται ανά περιόδους με βάση την ημερομηνία υποβολής τους και η καταβολή των ποσών γίνεται σταδιακά μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

«Όλες οι αιτήσεις έχουν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό της Υπηρεσίας. Είναι 16,300 αιτήσεις. Έγιναν ήδη δύο πληρωμές για συνολικά 3,777 άτομα και έχουμε ακόμα 500 εγκεκριμένες αιτήσεις που θα πληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου. «Μέχρι στιγμής εξετάστηκαν οι αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν μέχρι 6 Μαρτίου. Όσες από αυτές δεν πληρώθηκαν ακόμη, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ήταν πλήρως συμπληρωμένες ή έλειπαν κάποια στοιχεία και στείλαμε σχετικές επιστολές με προθεσμία να παραδώσουν ό,τι χρειάζεται μέσα σε ένα μήνα. Οπότε θα πληρωθούν αργότερα εφόσον εγκριθούν. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν από 7 μέχρι 12 Μαρτίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας στα νούμερα 22804002, 22804017 και 22804047 ο τηλεφωνητής ενημερώνει αυτόματα την περίοδο των αιτήσεων που εξετάζονται τη δεδομένη στιγμή.

Το ύψος της φοιτητικής χορηγίας

Σε περίπτωση ένστασης σε σχέση με το ύψος της χορηγίας που καταβλήθηκε, μπορεί να υποβληθεί σχετική επιστολή προς την Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών σημειώνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που θα στηρίξουν τον λόγο της ένστασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

ΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και και μελών της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top