Παραλίμνι: Δεν θα έρθουν φώκιες «παίζει» όμως να έρθουν κροκόδειλοι!

Παραλίμνι: Δεν θα έρθουν φώκιες «παίζει» όμως να έρθουν κροκόδειλοι!

Το τμήμα Περιβάλλοντος απέρριψε το αίτημα για ιδιώτη να κατασκευάσει θεματικό πάρκο με φώκιες και θαλάσσιους ελέφαντες.

Δεν θα προχωρήσει όπως δείχνουν τα πράγματα η δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου καθώς τόσο η Πολεοδομία όσο και το τμήμα Περιβάλλοντος εκφράζουν σοβαρούς ενδοιασμούς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης».

Οι αιτητές για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις θα πρέπει να υποβάλουν πολύ πιο βελτιωμένες προτάσεις.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Περιβάλλοντος για να εγκρίνει κάτι τέτοιο θέτει ως προαπαιτούμενα τα εξής: Oλοκληρωμένη μελέτη υδατικών αναγκών , Λεπτομέρειες για ποσότητα και ποιότητα αποβλήτων, κατασκευαστικά σχέδια master plan, μελέτη θορύβου και συμμόρφωση σε κανόνες και κώδικες ορθής πρακτικής για θαλάσσιους λέοντες. 
 
«Παίζει» για κροκόδειλους

Μπορεί οι φώκιες και θαλάσσιοι ελέφαντες να μην έρχονται όμως οι κροκόδειλοι είναι πιθανόν να έρθουν στο νησί.

Συγκεκριμένα η εταιρεία TSA CROCOPARK LTD έχει αποστείλει αίτημα για δημιουργία θεματικού πάρκου για κροκόδειλους που εάν εγκριθεί θα ανεγερθεί στην περιοχή Χοιροκοιτίας.   

Η αρμόδια επιτροπή θα αποφασίσει στις 5 Οκτωβρίου. 

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE