ΔΙΕΘΝΗ

«Μας κατέβασαν από την πτήση και μας ταπείνωσαν» - Τρεις επιβάτες μηνύουν την American Airlines

«Μας κατέβασαν από την πτήση και μας ταπείνωσαν» - Τρεις επιβάτες μηνύουν την American Airlines

Τρεις μαύροι άνδρες κατέθεσαν μήνυση στις αερογραμμές American Airlines υποστηρίζοντας ότι οι αεροσυνοδοί τους απομάκρυναν για λίγο από μία πτήση, μετά από καταγγελία για τη μυρωδιά τους σώματός τους.

Αφού τους κατέβασαν από το αεροπλάνο, ύστερα από λίγη ώρα, τους ενημέρωσαν ότι μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Όπως αναφέρει το BBC, οι τρεις άνδρες μηνύουν την American Airlines για φυλετικές διακρίσεις.

Οι άνδρες, που δεν κάθονταν μαζί και δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, ισχυρίζονται ότι απομακρύνθηκαν από την πτήση της 5ης Ιανουαρίου που ξεκίνησε από το Φοίνιξ της Αριζόνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

«Η American Airlines μας ξεχώρισε γιατί είμαστε μαύροι, μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση και μας ταπείνωσε», ανέφεραν οι άνδρες σε χθεσινή κοινή τους δήλωση.

Από την πλευρά τους, η αεροπορική εταιρεία, που εδρεύει στο Τέξας, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την έρευνα για το θέμα καθώς οι ισχυρισμοί των ανδρών δεν συνάδουν με τις αξίες της.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση που κατατέθηκε από την ομάδα υπεράσπισης, οι άνδρες είχαν καθίσει στις θέσεις τους και ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν από το Φοίνιξ όταν μια αεροσυνοδός τους πλησίασε και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από το αεροπλάνο.

Το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου αναφέρει ότι ο Alvin Jackson, ο Emmanuel Jean Joseph και ο Xavier Veal υποστηρίζουν ότι, καθώς αποχωρούσαν από το αεροσκάφος, κατάλαβαν ότι «είχαν απομακρυνθεί όσοι μαύροι είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο».

Στην πύλη της πτήσης, οι τρεις μαύροι άνδρες, μαζί με άλλους πέντε, ενημερώθηκαν από έναν πράκτορα αεροπορικών εταιρειών ότι «τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν επειδή ένας αεροσυνοδός παραπονέθηκε για τη μυρωδιά σώματος του ενός».

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση εκτός από το χρώμα του δέρματός μας... Σαφώς πρόκειται για φυλετικές διακρίσεις», υποστήριξαν οι άνδρες.

Οι υπάλληλοι της American Airlines προσπάθησαν να βρουν άλλη πτήσεις στους τρεις άνδρες, αλλά δεν υπήρχαν άλλες υπηρεσίες προς τη Νέα Υόρκη εκείνο το βράδυ, σχολιάζει το BBC.

Τότε οι αεροσυνοδοί εδάφους είπαν στους άνδρες ότι μπορούν να επιβιβαστούν εκ νέου στο αεροπλάνο.

Σε δήλωσή της, η American Airlines ανέφερε σε δήλωσή της:

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλους τους ισχυρισμούς περί φυλετικών διακρίσεων και θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν μια θετική εμπειρία όταν επιλέγουν να πετάξουν μαζί μας. Οι ομάδες μας διερευνούν επί του παρόντος το θέμα, καθώς οι ισχυρισμοί δεν συνάδουν με τις βασικές μας αξίες ή τον σκοπό μας να φροντίζουμε τους ανθρώπους».

Η μήνυση προσθέτει ότι, ενώ οι άνδρες περίμεναν έξω από το αεροσκάφος, ο πιλότος έκανε μια ανακοίνωση λέγοντας στους επιβάτες ότι υπήρξε καθυστέρηση λόγω ενός προβλήματος με «μυρωδιά σώματος».

«Στη διάρκεια της πτήσης, από τη στιγμή που επιβιβάστηκαν εκ νέου στο αεροπλάνο, συνεχίζοντας μέχρι την προσγείωση, οι ενάγοντες αισθάνθηκαν αμηχανία, ταπείνωση, στρες, θυμό και αγωνία», επισημαίνεται στην αγωγή.

«Το γεγονός ότι επέστρεψαν στις θέσεις τους μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, περνώντας μπροστά κυρίως από λευκούς επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους τους έβλεπαν με θυμό και αδικαιολόγητη καχυποψία, επιδείνωσε την ταπείνωσή τους», αναφέρει επίσης η μήνυση.

Το BBC μεταδίδει επίσης, ότι σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε, η αεροπορική εταιρεία θα αναγκαστεί να πληρώσει αποζημίωση για το «ψυχικό τραύμα» που υπέστησαν οι τρεις άνδρες.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top