ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αννίτα Δημητρίου: «Να βρεθούν λύσεις για εργαζόμενους στο λιμάνι Λάρνακας»

Αννίτα Δημητρίου: «Να βρεθούν λύσεις για εργαζόμενους στο λιμάνι Λάρνακας»

Το έργο που αφορά το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας «θέλουμε να προχωρήσει» αλλά να βρεθούν λύσεις και για τους εργαζόμενους, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους, σημειώνοντας πως για το θέμα συνεδριάζει η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Στις δηλώσεις της η κ. Δημητρίου, η οποία επισκέφθηκε το πρωί τους πρώην εργαζόμενους στην εταιρεία KITION Ocean Holdings Ltd σημείωσε πως πρόκειται για 87 οικογένειες εργαζομένων στο λιμάνι. «Από που θα πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι στο τέλος του μήνα; Ποιο είναι το νομικό καθεστώς;» Έλαβαν, είπε, μια επιστολή αλλά χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις.

Η κ. Δημητρίου κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας να συναντηθεί με τους εργαζομένους και να τους καθησυχάσει, παραπέμποντας και στη δήλωση του Υπουργού ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα χάσουν την δουλειά τους.

«Bεβαίως κι ανησυχούν». Πρέπει να δούμε, συνέχισε, το θέμα σφαιρικά και να βρούμε λύσεις, «αυτή είναι η δουλειά μας». Η Λάρνακα και οι Λαρνακείς, ανέφερε, επένδυαν σε αυτό το έργο «και μας στεναχωρεί αφάνταστα ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα παρακολουθούμε την κάθε εξέλιξη. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις και πρέπει να βρούμε τον τρόπο και το έργο να προχωρήσει, κι αυτοί οι άνθρωποι να εξασφαλιστούν, που φυσιολογικά νιώθουν αυτή την ανασφάλεια αυτή την στιγμή και δεν τους έχει δοθεί καμία ενημέρωση», είπε.

Ερωτηθείσα για αποκοπές στους μισθούς των εργαζομένων τις τελευταίες 3 ημέρες, η κ. Δημητρίου είπε ότι δεν έχει ενημέρωση γι’ αυτό αλλά πρέπει να γίνει μια «συνάντηση εκατέρωθεν και να δοθούν απαντήσεις». Η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι επισκέφθηκε το λιμάνι για να δηλώσει την συμπαράστασή της, να ακούσει τα επιχειρήματα και τις θέσεις των εργαζομένων και να δει πώς μπορούν να μεταφέρουν τα αιτήματα των εργαζομένων για να βρεθούν λύσεις, ώστε να μην υπάρξει όξυνση, γιατί κανείς δεν το θέλει αυτό.  

Ερωτηθείσα αν διαπίστωσε να υπολειτουργεί το λιμάνι, απάντησε ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν εκεί δεν διαπίστωσέ κάτι τέτοιο, αλλά ενημερώθηκε για τους ρυθμούς λειτουργίας του λιμανιού το τελευταίο διάστημα, κάνοντας λόγο για «30% αύξηση και κέρδη».

Η επίσκεψη της Προέδρου του ΔΗΣΥ έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Οι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία Kition Ocean Holdings Ltd είχαν κατεβάσει τις σημαίες της εταιρείας από την είσοδο και τοποθέτησαν σημαία της Αρχής Λιμένων ενώ πάνω στην κεντρική πινακίδα της Kition τοποθέτησαν πανό όπου αναγράφει Λιμάνι Λαρνακας με το λογότυπο της Αρχής Λιμένων. Οι εργαζόμενοι κρατούσαν επίσης πλακάτ στα οποία αναγράφουν «87 οικογένειες στο δρόμο Γιατί; Ντροπή και αίσχος. Κατάφορη αδικία για τους υπαλλήλους της Kition και για την Λάρνακα».

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε αρχικά με τους εργαζόμενους στην είσοδο του λιμανιού. Mεταξύ άλλων ανέφερε ότι έπειτα από δική της άδεια ως Προέδρου της Βουλής συνεδριάζει η Επιτροπή Μεταφορών για το ζήτημα του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονται



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top